Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομάδα του πρωθυπουργού και του γιου του κατέκτησε το Conference Cup του Κολλεγίου Αθηνών

Παρασκήνιο

Διεξήχθη χθες, Παρασκευή 31/05, ο τελικός του πρωταθλήματος των αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών, με την ομάδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την 30Plus SAKA F.C., να επικρατεί με 2-1.

Παίκτης της ομάδας ήταν και ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Έτσι, το καλοκαίρι των αθλητικών επιτυχιών με τις κούπες συνεχίζεται για τον πρωθυπουργό, με την κατάκτηση του Conference Cup από την ομάδα του, 30Plus SAKA F.C.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επρόκειτο για έναν «δύσκολο τελικό».

Η αγάπη του πρωθυπουργού για τον αθλητισμό

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Secret, η αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αθλητισµό είναι γνωστή, καθώς, εκτός από φίλαθλος, παραµένει ενεργός και ως... ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, αφού εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθληµα των αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών.

Όπως είχε προαναγγείλει προ ηµερών η στήλη του powergame.gr «Big mouth», παρά το βαρύ πρόγραµµά του -σε λίγες ηµέρες είναι οι ευρωεκλογές-, ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε το κοστούµι του και φόρεσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πατώντας το τερέν των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Κολλεγίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1986, και αγωνίστηκε µε το νούµερο «8» στην πλάτη µε την οµάδα του, την 30Plus SAKA F.C., στον τελικό του Conference Cup, του τρίτου κατά σειρά θεσµού, δηλαδή, που υπάρχει στα των ποδοσφαιρικών δρώµενων των αποφοίτων του Κολλεγίου.

Στον Σύλλογο Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών διοργανώνονται τρεις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις: Κατά σειρά µιλάµε για το SAKA Champions Cup, το SAKA Europa Cup και το SAKA Conference Cup. Κάτι αντίστοιχο έκανε και πριν από λίγες ηµέρες, αγωνιζόµενος ξανά µε την οµάδα του, 30Plus SAKA F.C., αυτήν τη φορά για το πρωτάθληµα 7x7 της SAKA Λίγκα. Στο πλευρό του είχε και πάλι τον γιο του, Κωνσταντίνο, µε αµφότερους να βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Σε φουλ φόρμα
Η οµάδα του τότε είχε αγωνιστεί εναντίον της SOUL SAKA F.C., µε τον ίδιο να σκοράρει ένα γκολ έπειτα από ασίστ του ∆αµιανού Αµπακούµκιν. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αµέσως µετά το γκολ που πέτυχε ύψωσε το δεξί του χέρι και µε τον αντίχειρά του έδειξε τον αριθµό της φανέλας του. Παρά το γκολ του η οµάδα του δεν κατάφερε να νικήσει τους αντιπάλους της, µιας και γνώρισε την ήττα µε 1-2. Από την αρχή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήµατος ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι βρίσκεται στην καλύτερή του φόρµα, ενώ, σύµφωνα µε τα στατιστικά που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου αποφοίτων του Κολλεγίου, έχει αγωνιστεί σε πέντε αγώνες και έχει σκοράρει πέντε γκολ, ευρισκόµενος, µάλιστα, µεταξύ των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης. Σε αυτούς τους αγώνες το ρεκόρ της οµάδας του είναι δύο νίκες, µία ισοπαλία και δύο ήττες. Μάλιστα, σε τρεις από τους αγώνες όπου αγωνίστηκε η οµάδα του σκόραρε πολλά γκολ, ενώ σε ένα εξ αυτών γνώρισε βαριά ήττα. Συγκεκριµένα, αγωνίστηκε στην πρώτη φάση του πρωταθλήµατος µε αντίπαλο τους LOS CAFETEROS F.C., όπου η οµάδα του ηττήθηκε µε σκορ 1-6.

Ο επόµενος αγώνας -και πάλι της πρώτης φάσης- που φόρεσε τη φανέλα της οµάδας του ήταν αυτός µε αντίπαλο την CUPA LIBRE F.C. Σε αυτόν τον αγώνα ο κ. Μητσοτάκης σηµείωσε ένα γκολ, ενώ µοίρασε και µία ασίστ σε συµπαίκτη του, µε το τελικό σκορ να γράφει 6-3 υπέρ της 30Plus SAKA F.C.

Ο επόµενος αγώνας όπου έλαβε µέρος ήταν απέναντι στις Σακαράκες F.C. και ο κ. Μητσοτάκης σκόραρε δύο φορές, µε το τελικό αποτέλεσµα να είναι 8-2 και την οµάδα του να κατακτά το τρίποντο.

Ακόµα, αγωνίστηκε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήµατος, και συγκεκριµένα στον αγώνα απέναντι στη VICTORIOUS SECRET F.C., µε τις δύο οµάδες να σκοράρουν από 4 γκολ η καθεµία και τον πρωθυπουργό να πετυχαίνει ένα γκολ.

Το ρόστερ

Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών, στο πρωτάθληµα έχουν δικαίωµα συµµετοχής µόνο απόφοιτοι, οι οποίοι καλούνται να δηµιουργήσουν τις οµάδες τους και να αγωνιστούν στα ίδια γήπεδα όπου έπαιζαν στα µαθητικά τους χρόνια.

Το ρόστερ της 30Plus SAKA F.C. απαρτίζεται από 23 παίκτες. Πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον γιο του, Κωνσταντίνο, τον Περικλή Χανάκη, τον διευθυντή εµπορικής αξιοποίησης ακινήτων Βασίλη Γεωργαντζή, τον ∆ηµήτρη Κονταξή, τον Νίκο Ανδριανά, τον Μανώλη Σιγάλα, τα αδέρφια Φαίδωνα, Γιώργο και τον πατέρα τους, Αντώνη Μιτζάλη, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Συνδέσµου Ξενοδόχων Καβάλας, τον αρχιτέκτονα ΕΜΠ ∆αµιανό Αµπακούµκιν και τους γιους του, Βίκτωρα και Μάρκο, τον Κωνσταντίνο ∆ήµα, τον πολιτικό µηχανικό Αρη Χαβάκη, τον οδοντίατρο Αλέξανδρο Καλτσά, τον καρδιολόγο Ηρακλή Ζησιµόπουλο, τον Θανάση Μαντά, τον Παύλο Μπούρα, τον Βασίλη Μπόρτζη-Κράσσανο, τον Φίλιππο Παπασπυρίδη, τον Ιωάννη Παπαδιονυσίου και τον Μιχάλη Κατσίνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκοψε ποτέ τους δεσµούς του µε το Κολλέγιο, καθώς έχει κρατήσει επαφές µε πολλούς από τους συµµαθητές του, ενώ κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται στο στενό του φιλικό περιβάλλον.

Τα ματς
Το πάθος του για τον αθλητισµό είναι τέτοιο, που ο πρωθυπουργός µία ηµέρα πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2023 φόρεσε και πάλι τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, προκειµένου να βοηθήσει την οµάδα του, που τότε συµµετείχε στα playoff s του πρωταθλήµατος. Τότε είχαν αγωνιστεί απέναντι στην ΣΑΚΑΡΑΦΛΕΣ F.C., µε τον ίδιο να σκοράρει µία φορά από ασίστ του Παναγιώτη Μανιά, βοηθώντας µε αυτόν τον τρόπο την οµάδα του να επικρατήσει µε 4-1 των αντιπάλων της. Αλλη µία φορά που ο κ. Μητσοτάκης φόρεσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ήταν τα Χριστούγεννα του 2016, και συγκεκριµένα την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Τότε είχε «επιστρατεύσει» τους βετεράνους πρωταθλητές του Euro 2004 Γιώργο Καραγκούνη, Τάκη Φύσσα και τον τότε ευρωβουλευτή της Ν.∆. Θοδωρή Ζαγοράκη, προκειµένου η Ν.∆. να αντιµετωπίσει σε ποδοσφαιρικό αγώνα την εθνική οµάδα των Αστέγων, στο αθλητικό κέντρο του ∆ήµου Αθηναίων στο Ρουφ.

Για την ιστορία, σε εκείνον τον αγώνα είχαν σκοράρει για τη Ν.∆. ο Βασίλης Κικίλιας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Γιώργος Καραγκούνης. Στην ίδια οµάδα είχαν αγωνιστεί ο γιος του, Κωνσταντίνος, καθώς και ο τότε γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆., Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο πρωθυπουργός είχε αγωνιστεί στη µεσαία γραµµή. Κάτι αντίστοιχο είχε συµβεί και το Πάσχα του 2018, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.∆. είχαν αντιµετωπίσει την οµάδα της Συνοµοσπονδίας Ελλήνων Ροµά στο δηµοτικό γήπεδο Μοσχάτου. Στον αγώνα, που είχε διεξαχθεί λίγες ηµέρες πριν από το Πάσχα του 2018, η οµάδα της Ν.∆. είχε επικρατήσει των αντιπάλων της µε 6-4. ∆ύο γκολ είχε σκοράρει ο πρωθυπουργός και άλλα τέσσερα ο τότε ευρωβουλευτής της Ν.∆. Θοδωρής Ζαγοράκης.

Οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Λευτέρης Αυγενάκης επίσης έλαβαν µέρος στον αγώνα, ενώ το ρόστερ συµπλήρωνε και ο γιος του κ. Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος. Πέρα από το ποδόσφαιρο, ο κ. Μητσοτάκης τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και για το µπάσκετ. Κατά το παρελθόν συµµετείχε και στην οµάδα µπάσκετ της Βουλής, που είχε ως προπονητή τον αείµνηστο «ξανθό», Γιάννη Ιωαννίδη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης τις Πέµπτες -κυρίως όταν του το επιτρέπει το πρόγραµµά του- µαζί µε φίλους του πηγαίνει στο κλειστό γήπεδο µπάσκετ του Κολλεγίου Αθηνών, προκειµένου να παίξει. Τέλος, όπως λέει ο ίδιος σε συνοµιλητές του που αναρωτιούνται πώς καταφέρνει να αντεπεξέρχεται στο βαρύ πρόγραµµά του, ο αθλητισµός τον έχει βοηθήσει σηµαντικά σε αυτό.

news

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κουμουνδούρου και οι γαμπροί της Ευτυχίας

Εντός και πέριξ της καταταλαιπωρημένης Κουμουνδούρου ένας-ένας (και μία-μία) «οι γαμπροί της Ευτυχίας» (όπου «ευτυχία» η προεδρική καρέκλα του 7ου ορόφου) αρχίζουν να ανακρούουν πρ...

Η σημασία του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο προσφάτως εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είναι από χθες ο νέος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, γεγονός που ισοδυναμεί με αναβά...

Φόρτωση άρθρων...