Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Λοβέρδος για Novartis: Όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα, αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη

Παρασκήνιο

«Το ελληνικό δίκαιο απαγορεύει να έχει ίδιον όφελος ή οικονομικό συμφέρον ανεξαρτήτως πού παράγεται αυτό», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis, με αφορμή την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τα λύτρα ύψους 56 εκατομμυρίων ευρώ.

«Όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Talk Radio 98,9, προσθέτοντας πως «όταν ο Έλληνας πολίτης μαθαίνει ότι η αμοιβή τους ήταν 5-6 εκατομμύρια ευρώ, άνθρωποι που το βλέπουν αλλιώς μπορούν να πουν ό,τι θέλουν».

«Για να μας πουν, γιατί είπαν όσα είπαν; Από τι προστατεύονται, από τι κινδυνεύουν; Από δέκα πολιτικούς; Με δέκα πολιτικούς έχεις να κάνεις, από τι προστατεύεσαι; Ο προστατευόμενος προστατεύεται από ανθρώπους που έχουν όπλα μπράβου κτλ. Ένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να αμυνθεί με κάποια μήνυση; Το δικαίωμα το έχει μόνο ο άλλος;» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων της σκευωρίας Novartis.

«Tο δικαίωμά μου αυτό πρέπει να μου αναγνωριστεί και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να αρθεί ο χαρακτήρας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Λέει ο άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, και δεν το καταλαβαίνω: αν αρθεί η προστασία ποιος άλλος θα το τολμήσει; Ο επόμενος που θα το κάνει θα έχει να συνεισφέρει και όχι να πει "άκουσα, μου είπαν, φήμες" και από την άλλη ο εισαγγελέας θα ρωτάει και δεν θα βασίζεται σε μια ψευδή συκοφαντία»

Όπως εξήγησε «ζητώ όπως όλοι οι Έλληνες να εξεταστούν οι μηνύσεις μου κατά δύο μαρτύρων που έλεγαν για μένα συκοφαντικά ψέματα και κανένα από αυτά, αφού υπήρξε και ανάκληση στη δική μου περίπτωση, δεν στοιχειοθέτησε την παραμικρή ανάμειξή μου. Δεν πιέζω κανέναν δικαστή, δεν κάνω παραστάσεις, δεν λειτουργώ κομματικά και ζητώ κάτι που το δικαιούμαι».

«Έχω μηνύσει και θέλω να διασταυρωθούν με καθαρό δημόσιο τρόπο τα επιχειρήματά μου, ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι με συκοφάντησαν έχοντας γνώση ότι με συκοφάντησαν», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός ο οποίος υπενθύμισε για τους προστατευόμενους μάρτυρες ότι «στη βάσανο των ερωτήσεων υπέπιπταν σε αντιφάσεις και για πολλά έλεγαν δεν ξέρω και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να κριθεί».

Στο ερώτημα αν υπήρξε πολιτική εντολή για τις καταθέσεις αυτές, ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες» απάντησε «θα πουν οι ίδιοι αν υπήρξε πολιτική εντολή. 100% λέω εγώ, αλλά αυτό θα το πουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά στους δύο συκοφάντες θέλω η δική τους πρακτική να ακουστεί γιατί τα είπαν και να μας πουν αν τους τα υπέδειξε κάποιος και ποιος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η περιθωριοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ για σοβαρή ηγεσία και η αδιέξοδη αντι - μητσοτακική σύμπραξη

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι έχουν γίνει "σαν τα πουλιά της κλώσας" και είναι μάταιη κάθε προσπάθεια για να δείξουν τα στελέχη του ότι μπορούν να συνεννοηθούν και ...

Ζούπης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το ζευγάρι θα κριθεί ανάμεσα σε μια τριάδα - Προβάδισμα για Δούκα και Ανδρουλάκη

Στις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τη χθεσινή ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος...

Παραμένει στα χέρια του Σαββίδη το OPEN

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη παραμένει το Open, μετά από ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, όπου τα παζάρια και η φημολογία για αλλαγή ιδιοκτησίας στον τηλεοπτικό σταθμό είχαν την τιμητι...

Φόρτωση άρθρων...