Τρίτη
08 Οκτωβρίου 2024

Ο Νίκος τα γκέμια, θα δούμε για τα… κτένια

Το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην τελική ευθεία. Ανδρουλάκης Vs Δούκας θα δώσουν την τελική μάχη, με τον νυν Πρόεδρο να έχει σαφές προβάδισμα, όμως ο δήμαρχος Αθηναίων έχει το γούρι του Οκτωβρίου με το μέρος του (βλέπε β’ γύρος πέρσι με Μπακογιάννη). 

Άλλα κόλπα, όμως, στην Αυτοδιοίκηση, άλλα στον πράσινο πολιτικό στίβο…

Του Κώστα Τσαγκαράκη 

Ας δούμε λίγο τις διαφορές με τον Δεκέμβριο του 2021: 

-Το πρώτο κοινό στοιχείο είναι η διαφορά περίπου 25.000 ψήφων του πρώτου (Ανδρουλάκης τότε και τώρα) με τον δεύτερο (Παπανδρέου τότε, Δούκας σήμερα)

- Περίπου 30.000 και κάτι περισσότεροι πολίτες προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες την περασμένη Κυριακή. Περίμενα περισσότερους να πω την αλήθεια. Και τότε το ΠΑΣΟΚ είχε αναπτύξει μια δυναμική πέριξ του διψήφιου, λόγω και της συναισθηματικής φόρτισης με την απώλεια της Φώφης, τώρα είχε μια έστω μικρή άνοδο, που μετά την προκήρυξη των εκλογών από το κόμμα, δημοσκοπικά έγινε ψιλοαλματάκι. 

-Απώλεια 10.000 ψήφων για τον νυν Πρόεδρο παρά την αύξηση κατά 10%+ στη συμμετοχή.

-Εντυπωσιακή εκτίναξη Γερουλάνου (8027 ψήφοι το ’21, 63.632 τώρα!!!). Νομίζω ότι αυτή η υποψηφιότητα συγκέντρωσε το… αντιανδρουλακικό μπλοκ, περισσότερο από κάθε άλλη). Αν βρίσκονταν στον β’ γύρο τα πράγματα θα ήταν πιο ζόρικα για τον Ανδρουλάκη.

-Το 2021 είχαμε μάχη για τρεις, τώρα για τέσσερις. Ακόμη και ο Μιχάλης Κατρίνης με τους σημερινούς σταυρούς (18.163) θα πλασαριζόταν καθαρά και με διαφορά τέταρτος το 2021. Αξιολογότατη η παρουσία του, χαμηλά κινήθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου που… αυτοπιστώθηκε την εκκίνηση της διαδικασίας από τη νύχτα των ευρωεκλογών. Κάτι είναι κι αυτό, αν αποδειχθεί στην πράξη πως όλη αυτή η ιστορία δεν έγινε για το τίποτα και ήταν αναζωογονητική για τη Δημοκρατική Παράταξη.

-Το 2021 είχαμε τη γραμμή Λοβέρδου υπέρ Ανδρουλάκη στον τελικό, ενώ προσώρας οι αποκλεισμένοι δεν έχουν πάρει τη θέση κάποιου.

-Το τελικό debate μπορεί να παίξει το ρόλο του, όμως ο Χάρης Δούκας ξέρει πολύ καλά ότι ο Ανδρουλάκης δεν είναι… Μπακογιάννης για να πέσει εύκολα στη φάκα και να πάει… Περίπατο. Μικρό ή μεγάλο…

- Τις 10.000 ψήφους που έχασε σε σχέση με την πρώτη κάλπη του 2021 ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα τις βρει από τη δεξαμενή του Κατρίνη. Με δεδομένο ότι στην κάλπη της Κυριακής πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει η συμμετοχή τις 250.000, όπως μας έχει διδάξει το πρόσφατο παρελθόν, ο νυν πρόεδρος πρέπει να βρει άλλες 30.000 ψήφους για να σιγουρεύσει την επανεκλογή του. Θα τις βρει μέσα από τη δεξαμενή των 120.000 ψήφων των Γερουλάνου – Διαμαντοπούλου; Αυτό θα το μάθουμε όλοι την Κυριακή γύρω στις 20:30, γιατί πολύ δύσκολα θα δοθεί αυτή τη φορά παράταση στην ψηφοφορία.   

-Και πάμε και στο ζουμί, που όπως φάνηκε την προηγούμενη φορά σας άρεσε ιδιαίτερα: Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής βγήκαν και οι πρώτες αποδόσεις για τα στοιχήματα. Όλες με γκράντε φαβορί τον Ανδρουλάκη, με απόδοση 1.30. Σιγά σιγά όμως άρχισε να ζυγιάζει το πράμα. Τελευταίες αποδόσεις: 1.50 ο νυν Πρόεδρος και πρωτοπόρος στην πρώτη φάση, στο 2.50 ο Δήμαρχος. Σε άλλη στοιχηματική εταιρεία 1.65 με 2.15 οι δύο μονομάχοι. Οπότε μέχρι την Κυριακή έχει ψωμί η υπόθεση…

ΥΓ. Πλάκα- πλάκα, μαζεύτηκε παραδάκι στη Χαριλάου Τρικούπη. Ακόμη το μετράει ο Σαλαγιάννης. Πόσα από τα 900 χιλιαρικάκια θα μείνουν στον πράσινο κουμπαρά;

ΥΓ1. Στις κλειστές πόρτες του Μαξίμου το ΠΑΣΟΚ μονοπωλεί τις τελευταίες μέρες όπως είναι φυσικό τις συζητήσεις. Αλλά υπάρχει και ένα γυναικείο όνομα που έχει προκαλέσει τελευταία κάποια (ανα)ταραχή. Λεπτομέρειες αργοτερότερα...

ΥΓ2. Όσο για την περιβόητη πολιτική επιστροφή-καταστροφή, αυτή πήρε αναβολή, για να μην πω ότι… Κάηκε οριστικά και αμετάκλητα. Και ο νοών νοείτο!

ΥΓ Τέλος. Οι επιθεωρήσεις του Σεφερλή στο Δελφινάριο δεν πιάνουν μία μπροστά στην ιλαροτραγωδία που παίζεται στην Κουμουνδούρου. Ένα είναι το βέβαιο: Τον Δεκέμβριο το ΠΑΣΟΚ θα είναι και μαθηματικά Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, καθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει σε τουλάχιστον δύο κομμάτια. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Θα ήθελα να τους δω στη γιορτή της ΝΔ»

«Το σημαντικό ιστορικό γεγονός είναι ότι χθες, η ιστορικότερη παράταξη του τόπου έκλεισε τα 50 της χρόνια. Χθες δεν ήταν τα γενέθλια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες, ήταν τα γενέθλια ...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το debate και οι «νέες» συμμαχίες

Διερευνητικές επαφές και τηλέφωνα. Οι δύο μονομάχοι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας καλούν εκείνους που αποκλείστηκαν στις 6 Οκτωβρίου στις εκλογές ΠΑΣΟΚ. Επικοινωνούν μαζί τους...

Φόρτωση άρθρων...