Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πολάκης ξαναχτυπά: Αμετανόητος ο... αψύς Σφακιανός μετά την επίθεση στη Συρεγγέλα - Οι αντιδράσεις και η «μισή» συγγνώμη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να της ζητήσει «συγγνώμη» για τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολλάκη.

Την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ αναφέροντας ότι η «συγγνώμη» του κ. Κασσελάκη ήταν υποκριτική, αφού λίγα λεπτά πριν ο κ. Πολάκης με νέα ανάρτησή του επέμεινε στη χθεσινή χυδαία συμπεριφορά του.

Αν θέλει πραγματικά ο κ. Κασσελάκης να κάνει κάτι, ας διαγράψει τον κ. Πολάκη, αντί να κάνει το συνήγορό του τηλεφωνικώς για λογαριασμό του, λένε στο κυβερνητικό επιτελείο.

Τι ζήτησε ο Κασσελάκης από τη Συρεγγέλα

Να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε επίσης θέμα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει μέτρα διαγραφής για τον βουλευτή της Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη για το σεξιστικό σχόλιό του περί των ομοφυλοφίλων, όταν σε τηλεοπτική του εμφάνιση αναφερόμενος στο πρόσωπό του, είχε εκφράσει την απορία αν θα τον αποκαλεί με το άρθρο «ο» ή το άρθρο «η».

Όταν ξέσπασε η κόντρα

Όλα ξεκίνησαν από τη διαμάχη σχετικά με την περίθαλψη των ανασφάλιστων όπου ο Παύλος Πολάκης από χθες εξέφρασε έντονες διαμαρτυρίες εάν μείνουν χωρίς περίθαλψη, σύμφωνα με απόφαση της  κυβέρνησης όπως ισχυριζόταν. Η Μαρία Συρεγγέλα έκανε εμφάνιση σε εκπομπή του Attica tv για να μιλήσει για το θέμα και ο Παύλος Πολάκης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της γραμματέως της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία βρισκόταν στο πάνελ της πρωινής εκπομπής, επικαλούμενος ότι δεν θα μπορούν πλέον οι ανασφάλιστοι να έχουν κανονική περίθαλψη.

«Πού είναι αυτό να το πάρουμε πίσω, είστε μεγάλος ψεύτης», απάντησε η Μαρία Συρεγγέλα στους ισχυρισμούς του και συμπλήρωσε: «Δεν σας φοβόμαστε, να μιλάτε με στοιχεία, Από σύσταση του ελληνικού κράτους λειτουργούμε με νόμους και εγκυκλίους. Πού είναι αυτοί οι νόμοι και οι εγκύκλιοι;», με τον πρώτο να απαντά σε έξαλλη κατάσταση: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Συρεγγέλα, η οποία επέμεινε στους ισχυρισμούς της: «Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ. Τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!».

Η κρίση και οι αντιδράσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπρόσωπου της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη για τη σεξιστική επίθεση.

Συρεγγέλα για Πολάκη: Ποτέ δεν φοβήθηκα θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους

Η Μαρία Συρεγγέλα λίγο αργότερα έκανε δήλωση για το θέμα:

«Χθες βράδυ, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μού επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του μού είπε “να το βουλώσω”», αναφέρει, σε δήλωσή της, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

«Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει τη δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο, άλλωστε, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους Τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων, να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”», επισημαίνει η κ. Συρεγγέλα.

«Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν, και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους», καταλήγει, στη δήλωσή της, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ζαχαράκη κατά Πολάκη: Δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα μόνο τη Συρεγγέλα, αλλά και κάθε Ελληνίδα

«Δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα μόνο τη Μαρία Συρεγγέλα, αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη σε ανάρτησή της εκφράζοντας την αγανάκτησή της για την άνευ προηγουμένου επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της γραμματέας της ΝΔ χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων φράσεις όπως «βουλώστε το» και «άντε να κάνεις καμιά δουλειά», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή του Attica TV.

Η ανάρτηση της Σοφίας Ζαχαράκη

«Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι το θεμέλιο της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά. Η «δουλεία» στην οποία υποτιμητικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι εκείνη που κρατάει όρθιες τις οικογένειες και την ελληνική κοινωνία.

Ο κύριος Πολάκης δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα την Μαρία @maria_syrengela αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κόντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Κεραμέως για Πολάκη: Οι ύβρεις και ο μισογυνισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία

«Ως εδώ η αθλιότητα του Παύλου Πολάκη, η Μαρία Συρεγγέλα και καμία Μαρία δεν θα το 'βουλώσει' ούτε θα 'πάει να κάνει καμία δουλειά'» αναφέρει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνει, «οι ύβρεις και ο μισογυνισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Ελπίζω κ. Κασσελάκη ότι δεν έχουν θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αμετανόητος ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με ανάρτησή του στο θέμα δείχνοντας αμετακίνητος για όσα έχει πει:

«Αφήστε κατά μέρος τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περί “σεξιστικής επίθεσης Πολάκη στη Συρεγγέλα” και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του τύπου “ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ” για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογράφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας!

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.

Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες σε μια βουλευτή που

-δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ

-μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικής της ΝΔ με τους ανασφάλιστους!

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ!»

polakis

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει στα χέρια του Σαββίδη το OPEN

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη παραμένει το Open, μετά από ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, όπου τα παζάρια και η φημολογία για αλλαγή ιδιοκτησίας στον τηλεοπτικό σταθμό είχαν την τιμητι...

Ο Κασσελάκης αφαίρεσε το πληρεξούσιο που είχε δώσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις «γε...

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπέρ της παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τη δικαιολογούν»

Για αναπόφευκτη παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας λόγω παραβίασης του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα, Κυριακή (15.09.24) η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέλ...

Φόρτωση άρθρων...