Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

O Πολάκης ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Προσπάθησε να μπει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν του επέτρεψαν

Σαν ταύρος εν υαλοπωλείω περιφερόταν μέσα και έξω από τη Βουλή ο Παύλος Πολάκης μετά την απόφαση να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Χανίων προσπάθησε να μπει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν του επέτρεψαν. 

«Ήμουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μιλώντας σε βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, λίγο πριν αρχίσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος του είπε ότι δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία.

Λίγο νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αιτία ήταν ότι ο Παύλος Πολάκης μίλησε άσχημα σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη που σύμφωνα με την δική του δήλωση «ειρωνεύονταν όταν μιλούσε στην συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής».

Ο Πρόεδρος της Βουλής του επέβαλε ποινή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Παύλος Πολάκης είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν». Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».

Η κίνηση του Παύλου Πολάκη να παραστεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη διαγραφή του δεν ήταν η μόνη από την πλευρά του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή.

O Πολάκης προσπάθησε να μπει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά την ανάγνωση της επιστολής του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας, με την οποία ο Παύλος Πολάκης τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων ζήτησε να πάρει τον λόγο, ο οποίος εν τέλει δεν του δόθηκε.

Τότε, αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ζητώντας συνάντηση μαζί του. Από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής ενημερώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Τασούλας απουσίαζε από το γραφείο του εκείνη τη στιγμή.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης κατευθύνθηκε προς το περιστύλιο της Βουλής, όπου προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

«Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της».

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Αθηνάς Λινού που ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης είπε: «η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».

Αναφερόμενος σε πρόσωπο που προτείνει η Κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως «έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ».

«Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης», επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

O Πολάκης προσπάθησε να μπει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Παππάς: Όχι στις εκλογές – «Όταν υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει» είπε στον Στ. Κασσελάκη

Κατά των νέων εκλογών, αλλά και της αλλαγής ονόματος τάχθηκε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς. Το στ...

Φόρτωση άρθρων...