Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται φουλ... παραμύθι και στη φορολογία

Παρασκήνιο
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Είναι απολύτως θεμιτό στον ΣΥΡΙΖΑ να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και η αγωνία του Κασσελάκη είναι να κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση με κάμποση διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Όμως η ψύχωση του πολιτικού... influencer να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας (χωρίς όμως να έχει τα ανάλογα πολιτικά οφέλη...) σπρώχνει το κόμμα σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία, μια ανεπανάληπτη... μπουρδολογία και έναν λαϊκισμό με κωμικά χαρακτηριστικά!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Χθες, το κόμμα κατέθεσε πρόταση νόμου για τη φορολογία, αραδιάζοντας ένα σωρό άρθρο, χωρίς ωστόσο, να διαβάζουμε πουθενά κάποιο ρεαλιστικό νούμερο για το κόστος των υποσχέσεων αυτών. Κόμμα που υπόσχεται χωρίς να γράφει δίπλα το ακριβές νούμερο, δεν είναι κόμμα εξουσίας, αλλά κόμμα της... πλάκας.

Για κάθε απόφαση που λαμβάνει το Κράτος υπάρχει δίπλα και η αντίστοιχη τεχνικοοικονομική μελέτη με το κόστος που προκαλείται στον προϋπολογισμό. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά είναι άγνωστες λέξεις, καθώς επιμένει να νομίζει ότι υπάρχουν πρόθυμοι ηλίθιοι που θα ακούσουν το... παραμυθάκι του.

Από τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία είναι ανάξια λόγου, λόγω μη κατάθεσης αναλυτικών στοιχείων κόστους για τον προϋπολογισμό, αλλά και των επιπτώσεων που θα έχουν δευτερογενώς σε επίπεδο δημοσιονομικών στόχων, επιτοκίων ομολόγων κλπ., ξεχωρίζουμε την πρόταση για τον ΕΝΦΙΑ. Κατ΄ αρχάς είναι θετικό το στοιχείο ότι δεν υπόσχεται κατάργηση του, όπως είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας. Το ετήσιο έσοδο από τον συγκεκριμένο φόρο ανέρχεται σε 2,65 δισ. ευρώ και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται μειώσεις 60% στις περιουσίες έως 60.000 ευρώ (30% είναι σήμερα), 50% για τις περιουσίες από 60.000-100.000 ευρώ (30% σήμερα), 40% για αξία περιουσίας από 100.000-150.000 ευρώ  (25% σήμερα), 35% για 150.000-200.000 ευρώ (σήμερα είναι 15% και 10%), ενώ για τις 200.000-500.000 ευρώ η προτεινόμενη μείωση διαμορφώνεται στο 30% αντί για 15% και 10% σήμερα.

Όπως προκύπτει, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί από τον πιο φτωχό με μία... καλύβα μέχρι τον πιο πλούσιο με τις μεζονέτες! Για όλους ενδιαφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης! Ωστόσο, για την τυχοδιωκτική και ακοστολόγητη πρόταση για τον ΕΝΦΙΑ, ένα είναι το ερώτημα που προκύπτει: Μα καλά, αφού είναι τόσο απλά και... εύκολα τα πράγματα, γιατί δεν το κάνει ο Μητσοτάκης παραμονές Ευρωεκλογών για να πάρει η Νέα Δημοκρατία 40% και να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 10%; Αν βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει, θα βρείτε την απάντηση, οπότε θα καταλάβετε και το μέγεθος της απάτης από τον... Τσίπρα νούμερο 2! Όμως, έτσι όπως τα έχει... ξεσκίσει όλα ο Κασσελάκης, στο τέλος ο Τσίπρας θα μας φαίνεται ως... Σόιμπλε και οι παροχές του με... σκληρή λιτότητα!

Πάντως, οι άνθρωποι το παλεύουν εκεί στην Κουμουνδούρου και λόγω υπερβολικής... ενσυναίσθησης, το έχουν ρίξει στο "δούλεμα"! Καμία... δουλειά δεν είναι ντροπή!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κ. Μητσοτάκης έπαιξε ποδοσφαιράκι στην 88η ΔΕΘ – “Είμαι Ολυμπιακός, αλλά εδώ έπρεπε να πω ΠΑΟΚ”

Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι έπαιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ, στο περίπτερο της Λειψίας που έχει εξαιρετικές αποδόσεις στη Μπουντεσλιγκα και είναι αδελφοποιημέν...

Κεχαγιά: Υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούμε σε Πρόταση Μομφής ενδεχομένως από τον Πολάκη

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη επανέλαβε η Βούλα Κεχαγιά και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει και να έχει τον έλεγχο του κόμματος. Η Βούλα Κ...

Φόρτωση άρθρων...