Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Οι απανωτές... σφαλιάρες και το νέο «βέρτιγκο» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Παρασκήνιο

Ο Μητσοτάκης με την απόφαση για το θέμα των υποκλοπών και την άσκηση διώξεων κατά της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, βγαίνει πιο ενισχυμένος πολιτικά, ενώ από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση καλείται να αντιμετωπίσει διαδοχικούς "πονοκεφάλους".

Μην ξεχνάμε ότι ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ "φούσκωσε τα μυαλά" της κοινής γνώμης με τα σενάρια συνωμοσίας για την τραγωδία των Τεμπών έως τις εθνικές εκλογές του 2023, στη συνέχεια... σίγησε και ξανάπιασε... δουλειά κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Μαζί με τον "πονοκέφαλο" που λέγεται Πολάκης και τους εσωκομματικούς αμφισβητίες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καλείται στην τελική ευθεία προς το συνέδριο να αντιμετωπίσει τόσες... στραβές! Η αποχώρηση του ιστορικού στελέχους, Γιάννη Δραγασάκη, αν μη τι άλλο, πρέπει να έκανε τον Στέφανο Κασσελάκη να δαγκώνει τις... παρωνυχίδες του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία νέας διάσπασης και τα θέματα που θέλησε να επενδύσει με λαϊκίστικο τρόπο δεν του βγαίνουν. Για όλα έχει πάει στον... κουβά!

Προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος με τον Πολάκη στο... παιχνίδι, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω συρρίκνωση. Η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά όχι από το κόμμα και η εκνευριστική και απολίτιστη φιγούρα του, δεν γίνεται να γίνει αποδεκτή για πολύ καιρό από τους συντρόφους του στο κόμμα.

Μπορεί αυτό το απροσάρμοστο πολιτικό ον να κρατάει και τον Κασσελάκη από κάπου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να του κάνει μεγάλη ζημιά. Τον έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη και νυν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέμειναν στο κόμμα, ενώ επί διακυβέρνησης Τσίπρα κατείχαν θέσεις-"κλειδιά". Όλοι μαζί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα πιούν μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι.

Στο ΠΑΣΟΚ, περιμένουμε την έξοδο από τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών και από άλλους υποψηφίους, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν τους βγαίνουν τα "κουκιά", αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι στο κόμμα θα πέσει πολύ... κλάμα από τον Σεπτέμβριο και έως την τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου ή, αν χρειαστεί, της 13ης Οκτωβρίου.

Ο Ανδρουλάκης μετά την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για το θέμα των υποκλοπών, μπορεί να νιώθει... αδικημένος και να είναι περισσότερο... θυμωμένος, αλλά, του αφαιρείται ένα σημαντικό... προσόν που τον κρατούσε στη δημοσιότητα. Τώρα, πρέπει να αναπροσαρμόσει την πολιτική τακτική και να φύγει από τη θέση του "θύματος". Προς το παρόν έχει το πάνω χέρι με βάση τις προτιμήσεις των οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, στον δεύτερο γύρο μπορεί να υπάρξουν ανατροπές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίζουν σε παράλληλους δρόμους, οι οποίοι οδηγούν σε αδιέξοδο. Πανηγύριζαν για το χαμηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, αλλά το πρόβλημα είναι δικό τους. Και όσο δεν θα μπορούν να βρουν τον δρόμο τους, τόσο ο Μητσοτάκης θα φαντάζει ως απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιγνίου.

Όμως, ούτε ο Κασσελάκης, ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε κάποιος άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ικανοί να απειλήσουν την κυριαρχία του πρωθυπουργού και αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος. Χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα για τα δύο αυτά κόμματα. Καλύτερα όμως με τίποτα, όσο ακολουθούν τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

Όταν τον βρουν και αφού περάσουν αρκετά χρόνια, τότε υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για να τους εμπιστευτεί το εκλογικό σώμα. Πάντως, αν δεν αλλάξουν το κομμουνιστικό dna τους, τότε θα βουλιάξουν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Στον «αέρα» συνέδριο και εκλογές - «Πάγωσαν» λογαριασμοί εξαιτίας χρεών, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από τον Αύγουστο

Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι λογαριασμοί του κόμματος έχουν μπλοκαριστεί, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για οφειλή άνω των 200.000 ευρώ προς προμηθευτή ...

Ποια είναι η μεγάλη αγωνία των αντι-Kasselistas και γιατί θέλουν να πετάξουν στη «χωματερή» τον... σύντροφο Στέφανο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης και οι σύντροφοι-κομισάριοι βρίσκονται σε πραγματικό βέρτιγκο, καθώς βλέπουν ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους! Ο Κασσελάκης αποτε...

Φόρτωση άρθρων...