Τρίτη
02 Ιουλίου 2024

Οι δύο διαφορετικοί (πολιτικοί) κόσμοι και η πλήρης απαξίωση της αντιπολίτευσης

Ο Μητσοτάκης πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και έβαλε τη δική του σφραγίδα στο "παζάρι" για τις τρεις ανώτατες θέσεις στην Ευρώπη, με Φον Ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας, δίνοντας ένα μήνυμα για το πόσο έχει ισχυροποιηθεί η θέση της Ελλάδας μέσα στη Γηραιά Ήπειρο.

Από την άλλη, δίνει μαθήματα νοικοκυρέματος στην οικονομία, προωθεί με μεθοδικό τρόπο τα... υπόλοιπα της λίστας των μεταρρυθμίσεων και έχει μπροστά του τρία χρόνια για να παρουσιάσει έργο και αποτελέσματα, ώστε να διεκδικήσει ως φαβορί και μια τρίτη θητεία.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός, παρά τις όποιες εσωκομματικές γκρίνιες, μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αποτελούν τη μία όψη ενός κόσμου, που ανήκει στη λεγόμενη "μεγάλη εικόνα".

Από την άλλη, ο... άλλος κόσμος, είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία καθημερινά μας... απειλούν ότι θέλουν να διώξουν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαξιώνονται και να ξεφτιλίζονται. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι κατώτερα των περιστάσεων και δεν πείθουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, καθώς είναι προσκολλημένα σε μοντέλα και απόψεις που έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την πραγματικότητα. Ποντάρουν στην αντι-νεοδημοκρατική ψήφο, υπονομεύουν εθνικές επιλογές και αγωνιούν για το πότε θα βρεθεί καμιά... καρέκλα, για να βολέψουν την... πλάτη τους!

Η μάχη κατά του λαϊκισμού είναι διαρκής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τα... κοστολογημένα προγράμματα τους και τις εύκολες λύσεις τους, θέλουν να κάνουν... γκελ στην κοινωνία, τάζοντας στους πάντες τα πάντα. Λες και αν ήταν όλα αυτά εφαρμόσιμα, δεν θα τα έκανε πράξη ο Μητσοτάκης για να τους... κλείσει μια και καλή τα "μαγαζιά", στέλνοντας τους στην πολιτική... χωματερή! Από εκεί καταλαβαίνει κάποιος με στοιχειώδη δείκτη νοημοσύνης, το ψέμα, την υποκρισία και την... παπάτζα που πουλάνε στον ελληνικό λαό.

Η οικονομία βαδίζει στον σωστό δρόμο και αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τους επενδυτικούς κολοσσούς. Το μεγάλο στοίχημα του χρέους αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια, η οποία ξεπερνά τα όρια της σημερινής κυβέρνησης, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές του 2027, του 2031, του 2035 και πάει λέγοντας.

Την ίδια στιγμή, ανακοινώσεις σαν αυτές του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, για την εισαγωγή του μαθήματος της Οικονομίας στην Α΄ Λυκείου από το σχολικό έτος 2025-2026, δημιουργεί ελπίδες, ότι μετά από... 20-30 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει δύο νέες γενιές υπεύθυνων πολιτών, οι οποίοι δεν θα πέφτουν "θύματα" τύπων, όπως ο Τσίπρας, ο Κασσελάκης και οι υπόλοιποι, σχετικά με την ορθή οικονομική πολιτική. Βέβαια, υπάρχει και μια πολύ σημαντική... λεπτομέρεια. Πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα διδάσκουν τις αρχές της οικονομικής επιστήμης, οι οποίες βασίζονται στον ορθολογισμό και την... αριθμητική, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τις μαρξιστικές και λενινιστικές... μπούρδες, που ακούμε από τον αριστερό μικρόκοσμο.

Η δημοσιονομική υπευθυνότητα και τα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία αποτελούν τα διαπιστευτήρια της χώρας στο διεθνές στερέωμα. Από την άλλη πλευρά, οι εθνικές επιλογές με φόντο τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές από αυτές που γίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την προσπάθεια που έχει εθνικά αλλά και ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι μόνοι τους.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, φανερά ή κρυφά, τάσσονται απέναντι στις επιλογές της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση τους απέναντι στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Το ΠΑΣΟΚ κάτι πήγε να... ψελλίσει και από κει και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά, το ΜεΡΑ 25 και το... κακό συναπάντημα, κάνουν τις... πάπιες!

Ο Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, καθώς έχει απέναντι του μια... παιδική χαρά Όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε απέξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Θα περίμεναν στο ακουστικό τους για μήνες, προκειμένου να πουν μια... καλημέρα στον Αμερικανό Πρόεδρο ή τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος, δεν μπορεί να αντιληφθεί σε ποιο επίπεδο έχει ανέβει η Ελλάδα.

Δικαιολογημένα μπορεί να ισχυριστούν πολλοί γιατί υπάρχουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τα οποία, όμως θα τα... λύσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη "συνταγή" του λαϊκισμού και το "εργαλείο" του λεφτόδεντρου!

Όσα πάθαμε με τους ανεκδιήγητους τύπους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την περίοδο 2015-2019, έβαλαν μυαλό σε αρκετούς, αλλά η... στάνη βγάζει συνεχώς νέα... ψιμάδια. Δεν έχουμε "κλειδώσει" στη συλλογική μνήμη μια μαύρη σελίδα λαϊκισμού και τυχοδιωκτισμού, που λίγο έλειψε να στείλει τη χώρα στα βράχια. Το φλερτ με την... ανοησία είναι διαρκές και ποτέ δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το «καυτό» μετεκλογικό γκάλοπ της Kapa Research με φόντο τους «εμφυλίους» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Kapa Research, με τις τάσεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις Ευρωεκλογές. Τα τεκταινόμενα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φα...

Ζαχαριάδης: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν σήκωσε γάντι - Δεν με εκφράζει η ανάρτηση Κασσελάκη

«Δεν με εκφράζει η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι ουδέποτε ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε για τον Στέφαν...

Βασιλειάδης σε Κασσελάκη: Δεν είναι σωστό να διοικείς ένα κόμμα σαν μονοπρόσωπη ΙΚΕ

Κατηγορηματικός ότι το κείμενο των 87 που υπέγραψε και ο ίδιος, δεν αποτελεί υπονόμευση εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδη...

Φόρτωση άρθρων...