Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι νέες επιτυχίες της Ελλάδας στο εξωτερικό με σφραγίδα Μητσοτάκη και το... θέατρο της αντιπολίτευσης

Παρασκήνιο

Σήμερα τελειώνει η προεκλογική περίοδος, αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί θα βγουν για... περίπατο, την Κυριακή κάποιοι θα πάνε να ψηφίσουν, πολλοί θα μείνουν στα σπίτια τους και περισσότεροι θα πάνε για μπάνιο στην παραλία!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Όπως όλα δείχνουν, η αποχή θα φτάσει πιθανότατα σε νέο ιστορικό υψηλό. Δεν υπάρχει κίνητρο στους ψηφοφόρους για να πάνε να... καταψηφίσουν την κυβέρνηση, βλέποντας ποιους έχει απέναντι του ο Μητσοτάκης. Αντίπαλο δέος δεν υπάρχει ακόμη και αν η αποχή "παραμορφώσει" τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των άλλων κομμάτων. Οι περισσότεροι ούτε καν έχουν πάρει χαμπάρι ότι έχουμε Ευρωεκλογές και κάποιοι λίγοι ίσως το ξανασκεφτούν την τελευταία στιγμή, βλέποντας και το κλίμα των συγκεντρώσεων, για να προσέλθουν στην κάλπη.

Ο κόσμος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια και όσο και αν του φταίει η κυβέρνηση, κοιτάζει και προς την αντίθετη πλευρά, διαπιστώνοντας μια χαώδη κατάσταση. Μια... αγέλη κομμάτων έχει ως πολιτική θέση "να σταλεί μήνυμα στην αλαζονεία του 41%", καθώς οι υπόλοιπες θέσεις κινούνται μεταξύ του αδύνατου και του... παλαβού, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Όταν δεν έχεις κάτι να πεις, τότε λες ό,τι... παπάτζα κατεβαίνει στο κεφάλι!

Όπως γράφαμε και χθες, έχει μεγάλη σημασία να έχει η Νέα Δημοκρατία όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό, γιατί ο Μητσοτάκης αυτό μπορεί να το "πουλήσει" αριστοτεχνικά σε μια Ευρώπη, όπου κυριαρχεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να είναι το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ.

Όλες αυτές οι... φυσιογνωμίες που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σε κάνουν να κουνάς το κεφάλι και να αναρωτιέσαι μήπως ζούμε από τύχη!

Η σύγκριση της αντιπολίτευσης με τον Μητσοτάκη σε ωθεί να κάνεις τον... σταυρό σου, για την ώρα και τη στιγμή που είναι αυτός πρωθυπουργός. Και μόνο κάποιες εικόνες είναι αρκετές για να γίνουν οι συγκρίσεις και να βγουν συμπεράσματα. Χθες, ο Μητσοτάκης ήταν δίπλα δίπλα με τον Μακρόν, τον Σολτς και τον Μπάιντεν στις εκδηλώσεις μνήμης για την απόβαση στη Νορμανδία, η οποία αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον Χίτλερ και τον Ναζισμό. Επιπλέον, ο Μητσοτάκης στην επίσκεψη-εξπρές που πραγματοποίησε στη Γαλλία, πήγε και στο Ναυπηγείο του Λοριάν, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την ταχύτητα με την οποία κατασκευάζονται οι φρεγάτες "Μπελαρά", οι οποίες θα αποτελέσουν το υπερ-όπλο μας στη θάλασσα. Μαζί με τα ιπτάμενα "Ραφάλ" της πολεμικής μας αεροπορίας, θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρή, κάνοντας τον ενοχλητικό γείτονα να... ψάχνεται!

Τα "Ραφάλ" από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας, μπορούν να στοχεύσουν με πυραύλους τα παράλια της Τουρκίας, έξω από τα... υπόστεγα τους, ενώ από την Σκύρο, μπορούν να πλήξουν απευθείας την Κωνσταντινούπολη! Μια φρεγάτα "Μπελαρά" από το Αιγαίο μπορεί να στείλει... συστημένους πυραύλους στα βάθη της Τουρκίας σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων!!! Η απογείωση της στρατιωτικής ισχύος της Ελλάδος δεν έγινε τυχαία. Επιπλέον, μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή ψήφιση της Ελλάδας από 182 χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για να γίνει μη μόνιμο μέλος τη διετία 2025-2026 στο Συμβούλιο Ασφαλείας!

Με την ιστορική αυτή εξέλιξη, η Ελλάδα μπαίνει γερά στο... κόλπο των διεθνών αποφάσεων και θα επηρεάζει πρόσωπα και χώρες με την ψήφο της, όταν πριν μερικά χρόνια... κρυβόμασταν λόγω μνημονίων και ΣΥΡΙΖΑ! Επιπλέον, θα αυξήσουμε το γεωπολιτικό και διπλωματικό μας εκτόπισμα, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο σε μια περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πόλεμοι στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μάλιστα, θα μπορούμε να θέτουμε άμεσα στο τραπέζι των συζητήσεων σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν, τόσο εμάς όσο και τους συμμάχους μας. Μεγαλεία!

Ούτε στο... όνειρο μας δεν θα βλέπαμε τέτοια πράγματα, αν δεν ήταν ο Μητσοτάκης και δεν διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για ένα... οριζόντιο success story. Ο κόσμος το καταλαβαίνει. Μπορεί να μην ψηφίζουν οι περισσότεροι τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, υπάρχει μια... εκκωφαντική ησυχία, γιατί κοιτάζοντας προς τα άλλα κόμματα, πραγματικά τον πιάνει απελπισία!

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να έχει αντίπαλο δέος τα επόμενα χρόνια, ενώ οι μετρήσεις πέραν της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα, αποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός παίζει μόνο του... μπάλα σε όλα τα επίπεδα. Για την ακρίβεια, δεν έχει αντίπαλο, γιατί έχει... αντιπάλους τον Κασσελάκη και τους υπολοίπους! Το ΠΑΣΟΚ που κινείται αξιοπρεπώς αντιμετωπίζει πρόβλημα και αυτό θα είναι το πιο σοβαρό θέμα συζήτησης την επόμενη μέρα, αν είναι τρίτο κόμμα και με σοβαρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι δεύτερο κόμμα, λόγω καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μπορεί να... κοκορεύεται, αλλά και πάλι το ποσοστό που θα λάβει δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψιν σε σχέση με τις προσδοκίες κυβερνησιμότητας.

Από την άλλη πλευρά, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση θα δώσουν τη μάχη για την τέταρτη θέση, ενώ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για την εκλογή ευρωβουλευτή με ποσοστό λίγο πάνω από το 3%, βρίσκονται η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά, το ΜεΡΑ 25, η Φωνή Λογικής, οι Δημοκράτες και οι "Πατριώτες" του χρεοκοπημένου Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Είναι δε εξαιρετικά πιθανό από τα παραπάνω 7 κόμματα, μόλις 3 να καταφέρουν να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή, πιάνοντας το εκλογικό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, τον ρυθμιστικό ρόλο θα έχει η αποχή, η οποία μπορεί να εκτοξεύσει ή και να προσγειώσει απότομα κόμματα και αρχηγούς...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης αφαίρεσε το πληρεξούσιο που είχε δώσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις «γε...

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Όσο αποκαλύπτεται ο ευτελισμός των 11 μηνών, τόσο περισσότεροι θα στοχοποιούνται

«Καρφιά» προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησή της του Χρήστος Σπίρτζης μετά τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Νοτοπούλου για bullying. Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι μετά τ...

Η περιθωριοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ για σοβαρή ηγεσία και η αδιέξοδη αντι - μητσοτακική σύμπραξη

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι έχουν γίνει "σαν τα πουλιά της κλώσας" και είναι μάταιη κάθε προσπάθεια για να δείξουν τα στελέχη του ότι μπορούν να συνεννοηθούν και ...

Φόρτωση άρθρων...