Πέμπτη
04 Ιουλίου 2024

Οι συνεχείς... χορηγίες στον Μητσοτάκη και οι εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Παρασκήνιο

Στον ΣΥΡΙΖΑ, απόψε θα έχουμε τη συνέντευξη του Κασσελάκη στον Alpha και φανταζόμαστε ότι θα ανακοινώσει την υποβολή του πόθεν έσχες του, το οποίο πρέπει να βρίσκεται από τις 23:59:59 της περασμένης Κυριακής 30 Ιουνίου, στα τερματικά του ιστότοπου της αρμόδιας αρχής www.pothen.gr. Όσο για τα υπόλοιπα που εκτυλίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η παρουσία Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος αποκτά χαρακτηριστικά τοξικότητας, τόσο σε εσωκομματικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Έχει ανοίξει μέτωπο με τον Τσίπρα, του τη... λένε ο Πολάκης και η... Νοτοπούλου, οπότε πρέπει να δει και αυτός πόσο περισσότερο μπορεί να διευκολύνει τον... Μητσοτάκη στα σχέδια του!

Οι "χορηγίες" του Στέφανου Κασσελάκη είναι συνεχείς και ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Αν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε πρέπει να διαγράψει κόσμο και να συμβιβαστεί με ακόμη χαμηλότερα ποσοστά, κατ΄ αρχάς στις δημοσκοπήσεις και τελικά στην κάλπη. Αν παραιτηθεί, μένει να φανεί ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί. Γιατί ακόμη και αν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όσοι πιστεύουν ότι με την επιστροφή Τσίπρα, θα πάρει τα πάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνει... κυβέρνηση, καλύτερα να κάνουν ένα κρύο ντους!

Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, σε λίγο οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους! Δεν είναι κακό βέβαια κάτι τέτοιο, αλλά η εικόνα δεν είναι και τόσο θετική. Όπου ανακατεύονται πολλοί, μάλλον στο τέλος όλα γίνονται... θάλασσα! Εκεί που μέχρι προχθές το βράδυ γνωρίζαμε για τις υποψηφιότητες Ανδρουλάκη, Γερουλάνου, Δούκα, χθες προστέθηκαν οι Κατρίνης και Μιλένα Αποστολάκη! Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι από τους στενούς συνεργάτες του Ανδρουλάκη και προφανώς θα μετρήσει τις δυνάμεις του στις εσωκομματικές εκλογές, αβαντάροντας όμως τον σημερινό πρόεδρο. Δυνάμεις θέλει να μετρήσει και η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ το "καρφί" του Γερουλάνου ότι είχε παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων μέχρι τη λήξη της θητείας του, πήγαινε στον Δούκα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει... καβαλήσει το καλάμι και κάτι μας λέει ότι θα δοκιμάσει πολλές αρνητικές εκπλήξεις, μέχρι να φτάσει στην κάλπη ως αρχηγός, αν εκλεγεί. Τα πάντα είναι ανοικτά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά, όποιος και να εκλεγεί δεν θα μπορέσει να σταθεί, παρά μόνο εάν ο Μητσοτάκης αρχίσει και αυτός τις... χορηγίες. Γιατί μέχρι σήμερα, έχει πολλούς... χορηγούς, οι οποίοι τον έχουν οδηγήσει στην ισχυρή θέση που κατέχει σήμερα. Ελπίζουμε ότι δεν θα τους... ανταποδώσει αυτή την αβάντα! ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συνεχίσουν τον "εμφύλιο".

Έχουν μπροστά τους πολλούς μήνες για να εμπλακούν σε μεγαλύτερη και πιο σφοδρή εσωστρέφεια, καθώς παρατηρούν ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό πολιτικό αντίβαρο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει ο ισχυρός πόλος, όπως ήταν κάποτε το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει πιεστεί και να είναι ακατόρθωτη η επιστροφή της στο 41% το 2027, ωστόσο, δεν υπάρχει και το κόμμα της αντιπολίτευσης που θα ξεχωρίσει ως εναλλακτική επιλογή. Το διεθνές περιβάλλον παραμένει επιβαρυμένο και μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν χειρότερα. Αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία, θυμίζουν με χρονοκαθυστέρηση, αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα το 2015.

Όσοι υποδύονται τους σοβαρούς ασκώντας κριτικές, ας λάβουν υπόψιν τους, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον λαϊκισμό. Στη χώρα υπάρχει μπόλικη "καύσιμη ύλη", η οποία, εφόσον ενεργοποιηθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, τότε μπορεί να προκαλέσει ζημιά, η οποία δεν θα διορθώνεται. Έχουμε μπροστά μας μια εξαιρετικά κρίσιμη 10ετία για να επιτευχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και να μην ξαναμπλέξουμε σε περιπέτειες, σαν αυτές του 2015.

Ας έχουμε ανοικτά τα... στραβά μας ως λαός, γιατί δεν είναι και τόσο δύσκολο να βγάλουμε τα μάτια μας. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους πολιτικούς. Είτε πρόκειται για τον Μητσοτάκη και τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει, είτε για τους... χορηγούς του που πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά που κάνουν σήμερα για πολλά χρόνια...!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Μπλόκο» από εργαζόμενους της «Αυγής» στον Κασσελάκη: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε - Mea culpa, τους είπε

Τη δυσαρέσκειά τους στον Στέφανο Κασσελάκη για το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της Αυγής εξέφρασαν εργαζόμενοι στην εφημερίδα που τον περίμεναν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ...

O Κασσελάκης «καρφώνει» συντρόφους του: «Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα» (Video)

«Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. «Αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν...

Μιλένα Αποστολάκη: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας

Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια ...

Φόρτωση άρθρων...