Πέμπτη
03 Οκτωβρίου 2024

Ώρα (για ανέκδοτα) ΠΑΣΟΚ και... ψυχαγωγία ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για τον α΄ γύρο των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για μια μάχη διαρκείας έως τις δικές τους εκλογές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέα διάσπαση.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται... ζεστοί και όλοι πιστεύουν ότι αν βγουν αρχηγοί, τότε ο Μητσοτάκης θα... φοβηθεί και θα το βάλει στα πόδια! Χθες, ο Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι μάλλον κυβέρνηση το 2027, αλλά δεν μας είπε με ποιον αρχηγό, με τι ποσοστό και κυρίως με ποια... προσόντα. Θα ήταν προτιμότερο να μας πει μαζί με άλλους υποψηφίους ότι ονειρεύονται συγκυβέρνηση υπό τον Μητσοτάκη, παρά να υποκρίνονται και να λένε πράγματα τα οποία δεν στέκουν στην κοινή λογική.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι λόγω της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία για να "πετάξουν" από το 13% στο... 36% όπως είχε γίνει επί Τσίπρα. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν βρισκόμαστε σε περίοδο μνημονίων και κυρίως σε σχέση με την ακρίβεια, η οποία αποτελεί το μείζον πρόβλημα σήμερα, κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κρίνεται ως καλύτερο ή καταλληλότερο σε σχέση με την κυβέρνηση για να την αντιμετωπίσει.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει φθαρεί καθώς έλαβε δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες υπό την πίεση της ακρίβειας έχουν θολώσει τη σκέψη του εκλογικού σώματος, όμως μέχρι εκεί. Με... γελοιότητες και ατάκες που καλύπτουν πασιφανείς αδυναμίες, κανείς δεν κέρδισε.

Ο Ανδρουλάκης και ο Δούκας εμφανίζονται ως... παιδάκια μπροστά στον Μητσοτάκη με τις... γκρίνιες τους και τη μεγάλη εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Ο Γερουλάνος και η Διαμαντοπούλου εμφανίζονται πιο συγκροτημένοι, αλλά ο μεν πρώτος δεν μπορεί να προσδώσει χαρακτηριστικά πρώτου κόμματος, η δε δεύτερη, το 2027 θα είναι 68 χρονών και απλά θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο για τον Μητσοτάκη, αθροίζοντας τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Για να μην είμαστε άδικοι το ίδιο ισχύει και για τον Γερουλάνο και τον Ανδρουλάκη, ενώ ο Δούκας, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κατέβει και ως υποψήφιος του... ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο!

Το θετικό για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι από το debate και μετά αντιμετωπίζεται ως ένα περισσότερο σοβαρό και ώριμο κόμμα σε επίπεδο αντιπολίτευσης, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από αξιωματική αντιπολίτευση σε λίγο καιρό θα δίνει μάχη στις δημοσκοπήσεις, ανταγωνιζόμενο την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νέα Αριστερά! Το ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας μεταξύ Κασσελάκη, Φάμελλου, Πολάκη, Φαραντούρη και Γκλέτσου θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και θα αποτελούσε μια πάρα πολύ καλή βραδινή επιλογή... ψυχαγωγίας!

Αν το ΠΑΣΟΚ... ονειρεύεται εξουσία με το 13%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%... δικαιούται να κάνει όνειρα για να τεθεί επικεφαλής μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης για να καταργήσει τα σύνορα και να καλλιεργήσει παντού... λεφτόδεντρα!

Η γελοιότητα και το καραγκιοζιλίκι σε μια χώρα όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του εκλογικού σώματος πιστεύει σε... ψευδοπροφήτες, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να διεκδικήσει κάποιος την εξουσία. Γελοίοι και ανεύθυνοι τυχοδιώκτες υπάρχουν πολλοί και σε αυτούς μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος. Όμως, η μειοψηφία των σκεπτόμενων καταλήγει στον έναν, ο οποίος διαθέτει σοβαρότητα, αξιοπιστία, διεθνές κύρος και δεν λέει... αρλούμπες!  Αυτό το τελευταίο ας το έχουν υπόψιν τους όσοι ονειρεύονται εξουσία πιστεύοντας ότι θα ξαναβρούν εύκολα κορόιδα και "θύματα"...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι θα κάνουν Σαμαράς και Καραμανλής μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη - Ποιος «το σκέφτεται» και ποιος θα «απέχει»

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τηλεφώνησε προσωπικά στους προκατόχους του, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τους προσκ...

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών πριν από το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της κρίσ...

Φόρτωση άρθρων...