Πριν από σχεδόν 16 χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου του 2007, το «Πρώτο ΘΕΜΑ» αποκάλυπτε ότι τρεις ανασφάλιστοι αλλοδαποί εργάζονταν στην εξοχική κατοικία του τότε υπουργού Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα.

Επρόκειτο για μετανάστες από την Ινδία, ενώ η δημοσιογραφική έρευνα άφηνε εκτεθειμένο τον τότε υπουργό και την κυβέρνηση για τις διαψεύσεις. Σε μια σειρά δημοσιευμάτων, ερχόταν στο φως ότι ακόμα και το σπίτι του -εκλιπόντος, σήμερα- Βασίλη Μαγγίνα ήταν παράνομο, καθώς είχε άδεια για αναψυκτήριο, όχι όμως για κατοικία.

Μολονότι ο τότε υπουργός Απασχόλησης είχε επιχειρήσει να πείσει ότι οι ανασφάλιστοι Ινδοί εργάτες ήταν... φιλοξενούμενοί του στο σπίτι στο Κορωπί, οι ίδιοι μιλούσαν στον δημοσιογράφο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», Φρίξο Δρακοντίδη, και άφηναν εκτεθειμένο τον κ. Μαγγίνα. «Δουλεύω και με πληρώνει» έλεγε ο Ινδός κηπουρός του, «δουλεύω αλλά χωρίς ασφάλεια» παραδεχόταν και ο Ινδός επιστάτης, τον οποίο ο Βασίλης Μαγγίνας είχε σπεύσει να... εξαφανίσει από το κτήμα.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων και παρά την αρχική στήριξη από την κυβέρνηση Καραμανλή, ο Βασίλης Μαγγίνας είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί, στις 15 Δεκεμβρίου του 2007, ήτοι μόλις έξι μέρες μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» με τις αποκαλύψεις για τους ανασφάλιστους, δήθνε φιλοξενούμενους, Ινδούς εργάτες. 

Ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τότε, ενώνοντας τη φωνή του με εκείνη της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Ραγκούσης ζητούσε την παραίτηση του Βασίλη Μαγγίνα. Στις 15 Δεκεμβρίου, μετά την ανακοίνωση, δια στόματος του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, της παραίτησης Μαγγίνα και της αντικατάστασής του από τη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμιζε: «Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και ημέρες, δήλωσε ευθαρσώς ότι ο κ. Μαγγίνας έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Από τη σημερινή τόσο καθυστερημένη παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης, το πραγματικό ζήτημα του ανακύπτει για τη χώρα, είναι ο τρόπος λειτουργίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος τόσες ημέρες έκανε απέλπιδες προσπάθειες να συγκαλύψει τις παρανομίες του υπουργού του, να κρατήσει τον κ. Μαγγίνα στη θέση του».

«Σε κάθε περίπτωση, μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης και τη σημερινή παραίτηση Μαγγίνα, η πολιτική και η ηθική νομιμοποίηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων του κ. Καραμανλή, κατέρρευσε -και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» προσέθετε ο κ. Ραγκούσης.

Το... πώς τα φέρνει η ζωή έσπευσε, εξάλλου, να αναδείξει μέσω Twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παραπέμποντας σε άρθρα της εποχής και παρατηρώντας ότι, τότε, ο κ. Ραγκούσης «ζητούσε και πέτυχε την παραίτηση του αείμνηστου Μαγγίνα τότε, διότι απασχολούσε έναν ανασφάλιστο εργαζόμενο...».

Σήμερα, ο Γιάννης Ραγκούσης βρίσκεται ενώπιον αποκαλύψεων, που ομοιάζουν με εκείνες της εποχής Μαγγίνα. «Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα» λέει, σε κάτι τέτοιες περιστάσεις, ο θυμόσοφος ελληνικός λαός...