«Ό,τι έδωσε η Ελλάδα σε επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία δεν το έδωσε αποδυναμώνοντας κάποια αμυντική δομή της χώρας, δεν το έδωσε παίρνοντάς το από κάποια μονάδα πρώτης γραμμής, ούτε από κάποια μονάδα στη δεύτερη γραμμή. Έδωσε ένα ελάχιστο κομμάτι από τα αποθέματα αμυντικού υλικού και μέχρι εκεί, για να κλείνει και αυτό, διότι άκουσα και αυτό ότι ''αποδυναμώθηκαν οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας στα νησιά για να στείλουμε στρατιωτική βοήθεια''. Ούτε αυτό ισχύει».
Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε στη Βουλή, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων.
«Και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση ελληνικά αεροσκάφη, γιατί το άκουσα κι αυτό, να εισφερθούν αν θέλετε σε αυτή την υπόθεση, γιατί απλούστατα η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί παλαιάς σοβιετικής τεχνολογίας αεροσκάφη βέβαια, αλλά και αυτοί που τα χρησιμοποιούν ακόμα δε νομίζω να υπάρξει περίπτωση να τα διαθέσουν, γιατί είναι περίπλοκη η υπόθεση διάθεσης αεροσκαφών», πρόσθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο υπουργός μίλησε χθες στη διάρκεια της συνεδριάσεως της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα: «Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: α) «Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης στον τομέα της ακαδημαϊκής έρευνας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούμενου από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), και του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούμενου από το Στρατιωτικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (CEMISS)», β) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την ανταλλαγή και αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών», γ) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της υδρογραφίας και της ωκεανογραφίας».