Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Επιμένουμε στην επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας

Παρασκήνιο

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τα μέτρα για το ρεύμα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένει στην επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη, λίγο μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, κάνει λόγο για μέτρα «που έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν μαζί με μια επιδοματική πολιτική». Επαναλαμβάνει την θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για πλαφόν στη λιανική ενώ σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «Άλλη μια φορά συμφώνησε με την εδώ και μήνες διατυπωμένη θέση μας για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η ενεργειακή κρίση που στη χώρα μας έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις απαιτεί θεσμικές παρεμβάσεις, ανθεκτικές στο χρόνο.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν μαζί με μια επιδοματική πολιτική.

Επιμένουμε στην επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, που ανακουφίζει άμεσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τους υπέρογκους λογαριασμούς και επιμερίζει το κόστος σε όλους τους συντελεστές της αγοράς.

Άλλη μια φορά συμφώνησε με την εδώ και μήνες διατυπωμένη θέση μας για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Επιτέλους από τα λόγια, ας περάσει στις πράξεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Όσο αποκαλύπτεται ο ευτελισμός των 11 μηνών, τόσο περισσότεροι θα στοχοποιούνται

«Καρφιά» προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησή της του Χρήστος Σπίρτζης μετά τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Νοτοπούλου για bullying. Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι μετά τ...

Μωραΐτης κατά Φάμελλου: «Ήξερε ότι είχαν προβλήματα και τα αποκάλυψε μόλις έχασε τη θέση του»

Με μια αιχμηρή ανάρτηση, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, ασκεί έντονη κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τ...

Ζούπης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το ζευγάρι θα κριθεί ανάμεσα σε μια τριάδα - Προβάδισμα για Δούκα και Ανδρουλάκη

Στις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τη χθεσινή ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος...

Φόρτωση άρθρων...