Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Πληροφορίες για την ανακοίνωση νέου κόμματος από τον Πέτρο Κόκκαλη

Παρασκήνιο

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Πρόκειται για ένα σενάριο που ακουγόταν εδώ και αρκετές ημέρες, μετά την εσωκομματική ένταση που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την ανάδειξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κόκκαλης θα παραχωρήσει σήμερα στις 22:00 το βράδυ συνέντευξη στην εκπομπή Επίλογος του δημοσιογράφου Απόστολου Μαγγηριάδη και εκεί θα ανακοινώσει τα σχέδιά του.

Πληροφορίες φέρουν τον κ. Κόκκαλη, που θέτει ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής, να μεταπηδά πολύ σύντομα στην ευρωομάδα των Πρασίνων αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο κόμμα αναμένεται να λάβει πάντως μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024 και μένει να δούμε εάν σε αυτό θα συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που αποχώρησαν πρόσφατα από την Κουμουνδούρου.

«Έλλειψη σεβασμού»

Σημειωτέον ότι ο κ. Κόκκαλης αποχώρησε το περασμένο Σάββατο από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής χωρίς να παρακολουθήσει τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού».

«Αν έπρεπε να αλλάξει ένα πράγμα αυτό ήταν η ώρα ΣΥΡΙΖΑ. Δύο ώρες μετά την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της κεντρικής επιτροπής έφυγα. Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Όσο αποκαλύπτεται ο ευτελισμός των 11 μηνών, τόσο περισσότεροι θα στοχοποιούνται

«Καρφιά» προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησή της του Χρήστος Σπίρτζης μετά τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Νοτοπούλου για bullying. Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι μετά τ...

Ζούπης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το ζευγάρι θα κριθεί ανάμεσα σε μια τριάδα - Προβάδισμα για Δούκα και Ανδρουλάκη

Στις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τη χθεσινή ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος...

Για πραξικόπημα σε βάρος του Κασσελάκη μιλά ξανά ο Σπηλιωτόπουλος - Η ανάρτηση με τον Στάλιν

Στα περί πραξικοπήματος επιμένει ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχολιάζοντας με ένα λακωνικό tweet, με αναφορές στην πρώην Σοβιετ...

Φόρτωση άρθρων...