Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ποια είναι η μεγάλη αγωνία των αντι-Kasselistas και γιατί θέλουν να πετάξουν στη «χωματερή» τον... σύντροφο Στέφανο

Παρασκήνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης και οι σύντροφοι-κομισάριοι βρίσκονται σε πραγματικό βέρτιγκο, καθώς βλέπουν ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους!

Ο Κασσελάκης αποτελεί "ανεπιθύμητο πρόσωπο" και οι κομματικοί νταβατζήδες του κόμματος προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον στείλουν στα... αζήτητα. Βάζουν "κόφτες" σε σχέση με τις υποψηφιότητες, χωρίς να υπολογίζουν τη βάση, η οποία ακόμη και έναντι του Τσίπρα, προτιμά τον Κασσελάκη. Θέτουν ως προϋπόθεση την κατάθεση πόθεν έσχες από τον υποψήφιο, τη μη ύπαρξη οφειλών προς το Δημόσιο καθώς και το λευκό ποινικό μητρώο.

"Κερασάκι στην τούρτα" θα αποτελεί η πλήρης αφοσίωση και... υποταγή του υποψηφίου στο καταστατικό που διαμορφώνει μια ομάδα κομματικών επιτρόπων υπό τη σκέπη του sic όρου "συλλογικό όργανο".

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Χθες η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε τη διενέργεια έκτακτου και όχι διαρκούς συνεδρίου χωρίς να ρυθμίζονται θέματα του καταστατικού. Το συνέδριο θα έχει ορίζοντα τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Νοεμβρίου.

Όπως προκύπτει από το πολιτικό ρεπορτάζ, πρόκειται για νίκη των "87" που έχουν γίνει 100 μετά την... καρποφόρα πρόταση μομφής κατά του... κατατρεγμένου Στέφανου. Χαμένοι από τη διαδικασία βγήκαν ο Πολάκης και η... εκλεκτή του Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δίνει τον... υπέρ πίστεως αγώνα με την προσδοκία ότι θα εκλεγεί αρχηγός ο Στέφανος και αυτή θα γίνει αντιπρόεδρος του κόμματος! Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση και τη στάση του ο Κασσελάκης, ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει το προσεχές Σάββατο. Εκεί θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή προέδρου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα διαδικαστικά ενός κόμματος που παραπαίει και όλα τα "στρατόπεδα" βρίσκονται αντιμέτωπα με το... φρικτό σενάριο του... αφανισμού! Ο Στέφανος προσδοκά να κατέλθει υποψήφιος και να ξαναπάρει το κόμμα, διαθέτοντας πιο ισχυρά ερείσματα στη βάση. Αν αποκλειστεί, δεν του μένει παρά να ιδρύσει νέο κόμμα ή να επιστρέψει στην Αμερική, όπως ακριβώς ήρθε! Όμως, η ίδρυση νέου κόμματος απαιτεί πολύ χρήμα, το οποίο, ο... πάμπλουτος Κασσελάκης, μάλλον πολύ δύσκολα θα βρει. Άρα, γι αυτόν η επανεκλογή του στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προσωπικό στοίχημα, αλλά και θέμα επιβίωσης. Όχι μόνο πολιτικής, αλλά και οικονομικής.

Όπως είναι γνωστό η οικογένεια του έχει οικονομικές εκκρεμότητες και τα... αστακοκάραβα δεν φαίνεται να έχουν καλές "ψαριές"! Με την καρέκλα του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την κρατική χρηματοδότηση υπάρχει και η προοπτική προσέγγισης κάποιων "φουσκωμένων" πορτοφολιών που θέλουν να στείλουν τα δικά τους... μηνύματα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη. Αν ο Κασσελάκης δεν έχει κόμμα, τότε όλα τα παραπάνω μένουν στα χαρτιά...

Οι αντίπαλοι του αναμένεται να επιστρατεύσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να τον περιθωριοποιήσουν ή, αν κατέβει ως υποψήφιος, να χάσει και να φύγει. Το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί στη μετά Κασσελάκη εποχή είναι ο Τσίπρας, αλλά, δεν είναι... αφελής να ξαναμπλέξει με τα συριζαίικα δρώμενα και να ξεφτιλιστεί στην πορεία. Ο πόθος των "Προεδρικών" ή αντι-Kasselistas είναι η εκλογή ενός προσώπου, το οποίο θα κρατήσει όρθιο το κόμμα σε... μονοψήφια ποσοστά και στη συνέχεια θα μπορέσει να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο συνεργασίας, που επί της ουσίας θα αποτελούσε ένα σωσίβιο για τη διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ από έναν... Τιτανικό!

Στην περίπτωση που κατέβει τελικά ο Κασσελάκης και επανεκλεγεί είναι δεδομένο ότι θα φύγει πολύς κόσμος. Ακόμη και το... πρωτοπαλίκαρο του Στέφανου, που ήταν και πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα, ο Πολάκης, δεν θα χωράει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ημέρες. Το πιθανότερο είναι να τον πάρει η Κωνσταντοπούλου στην Πλεύση Ελευθερίας ή να επιστρέψει και πάλι στο κόμμα του Καζάκη και να αρχίσει να μιλάει για δραχμή και έξοδο από την Ευρώπη! Επιπλέον, υπάρχει και το πολιτικό... μέγεθος που λέγεται Απόστολος Γκλέτσος και θέλει να ηγηθεί του κόμματος. Προφανώς, ως ηθοποιός, ο άνθρωπος να θέλει τη μετατροπή του κόμματος του σε θίασο πλήρους απασχόλησης!

Το... καλό σενάριο που επεξεργάζονται οι κομισάριοι του παλιού Τσιπρικού ΣΥΡΙΖΑ και αντι-Kasselistas, θέλει την εκλογή ενός νέου προέδρου, τύπου Φάμελλου ή Γεροβασίλη, που στη συνέχεια, με ό,τι θα έχει απομείνει από ένα τέτοιο μόρφωμα, θα συνεννοηθεί με τον Δούκα, εάν έχει εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Είναι η τελευταία ελπίδα των πάλαι ποτέ αβανταδόρων του Τσίπρα για να επιβιώσουν πολιτικά και να μην τρέχουν να βρουν... δουλειά μετά τις εκλογές του 2027!

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν με μεγάλη αγωνία τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και αποφάσισαν τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών αρκετά αργότερα από τις εσωκομματικές κάλπες της Χαριλάου Τρικούπη. Αν δεν είναι αρχηγός ο Δούκας, τότε την έχουν άσχημα. Αν έχει κερδίσει ο Ανδρουλάκης, τότε η εκδίκηση απέναντι στους κομισάριους και την κομματική νομενκλατούρα της Κουμουνδούρου, θα είναι σαν το πιάτο που σερβίρεται κρύο! Γιατί ο Ανδρουλάκης, μπορεί να "τσιμπήσει" μερικούς από το μόρφωμα, αλλά οι πολλοί θα μείνουν στα... κρύα του λουτρού.

Από την άλλη πλευρά, το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Νέα Αριστερά φοβίζει τους εναπομείναντες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν ότι μπορεί να έχουν την ίδια τύχη αν φύγουν από ένα κόμμα, όπου θα έχει επικρατήσει ο Κασσελάκης. Αν απαλλαγούν από αυτόν διατηρώντας τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η αγωνία θα παραταθεί μέχρι την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για όσους έχουν απομείνει στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποφυγή μιας νέας εκλογικής πανωλεθρίας και η διάσωση τους, μέσα από μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να τους κάτσουν και τα δύο. Δηλαδή και ο Κασσελάκης να τεθεί εκτός και ο Δούκας να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ. Τότε θα έχουν ελπίδες πολιτικής επιβίωσης, όπως συμβαίνει και με τις... κατσαρίδες, οι οποίες επιβιώνουν μέσα στη βρωμιά και τα βοθρολύματα! Για όλα θα δοθούν απαντήσεις μέσα στις επόμενες 75 ημέρες...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η σημασία του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο προσφάτως εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είναι από χθες ο νέος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, γεγονός που ισοδυναμεί με αναβά...

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Παπαστεργίου – Η φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει

Μια φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει έβγαλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ...

Φόρτωση άρθρων...