Εδώ και δέκα ημέρες ερευνάται το σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωβουλευτών, που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ για να υποστηρίξουν τις θέσεις του.
Η κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία ωστόσο έχει αρνηθεί το σκάνδαλο, ερευνά την εμπλοκή του υπουργού Εργασίας στην υπόθεση. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που συνδέουν την κυβέρνησή μας με ανάρμοστη συμπεριφορά», δήλωσε την Κυριακή ένας διπλωμάτης του Κατάρ. «Στο πλαίσιο της διπλωματικής πολιτικής του Κατάρ στο εξωτερικό, απαιτούμε από όλους τους αντιπροσώπους μας να σέβονται τους τοπικούς νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται», αναφέρεται.
Το όνομα του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί, αναφέρεται μέσα στον φάκελο της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας Le Soir. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός είχε στενή επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί συμμετείχε σε διεθνείς θεσμούς, όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, συχνά παρουσιαζόταν ως μέλος της «κοινωνίας των πολιτών του Κατάρ» και ήταν επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κατάρ επί μία δεκαετία.
Επίσης, ασχολήθηκε με το ζήτημα της αξιοπιστίας του Κατάρ σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ από το 2021 τελεί χρέη υπουργού Εργασίας.
Σύμφωνα με τη Le Soir, οι επαφές του υπουργού με το Ευρωκοινοβούλιο έγιναν πιο συχνές. Στα τέλη Οκτωβρίου είχε συναντηθεί στην Ντόχα με την Εύα Καϊλή, η οποία ήταν τότε ακόμη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Qatargate: Υπό έρευνα και οι γονείς του Φραντσέσκο Τζόρτζι
Μάντζος: «Προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει το ΠΑΣΟΚ στον πυρήνα της»
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις