Πρόσω ολοταχώς για να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και να καταστήσει τη χώρα πόλο έλξης επιφανών διεθνών επενδυτών προχωρεί η Κυβέρνηση. Σε μία εποχή που οι οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία συνεχίζονται, το Μέγαρο Μαξίμου δεν αρκείται μόνο στη δημιουργία αντίβαρων που θα απορροφήσουν τους κραδασμούς, αλλά αναπτύσσει ένα ολιστικό σχέδιο που βάζει την Ελλάδα ψηλά στο χάρτη της αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητας, με την επιδίωξη να πρωταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η σημερινή παρουσία του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα συνιστά μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αφού φέρνει μαζί του σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες που θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα. Τα μεγάλα projects μέσα από διεθνείς συνέργειες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πρωθυπουργικού γραφείου που από το 2019 υλοποιεί πολιτική προσέλκυσης εταιρειών κολοσσών, οι οποίες αφήνουν ένα ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα και συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους.
Μετά από μια δύσκολη διετία με την πανδημία να ανατρέπει ως ένα βαθμό τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την οικονομία και την παραγωγή, ήρθε πλέον η ώρα για μια γενική αντεπίθεση στο χώρο των επενδύσεων, με την Αθήνα πλέον να διαθέτει ισχυρά όπλα όπως είναι η αποκατάσταση της εικόνας στο εξωτερικό, η πάταξη της γραφειοκρατίας και η ψηφιακή απογείωση που κατέστη εφικτή με τη σφραγίδα του αρμόδιου υπουργού Πιερρακάκη, η μείωση των φόρων και η δημιουργία κινήτρων για όσους μεταφέρουν κεφάλαια εντός ελληνικού εδάφους.
Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει επίσης στη φαρέτρα του τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης, που αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το άλμα στη νέα εποχή με φόντο το 2030 σε καίριους τομείς, όπως είναι οι μεγάλες υποδομές, η ψηφιακή σύγκλιση, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και το περιβάλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές για την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, ακολουθώντας πιστά τη φράση «ούτε ένα λεπτό, ούτε ένα ευρώ χαμένο», ενώ στο τέλος της τετραετίας στοχεύει στο να πραγματοποιήσει την κοινωνική λογοδοσία, έχοντας ήδη πετύχει απτά αποτελέσματα, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις το μεγάλο στόχο της αυτοδυναμίας.