«Θλιβερή» χαρακτήρισε την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς «Qatargate», ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.
«Είναι ένα σκάνδαλο που συνταράσσει την καρδιά της Ευρώπης και εμείς ακαριαία αποφασίσαμε να διαγράψουμε την κ. Καϊλή. Θέλαμε να καταδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία ανοχή σε τέτοιες πράξεις, που είναι ασεβείς προς τον πολιτικό μας χώρο και τους πολίτες. Θέλουμε να υπάρχει ένα νέο ήθος στην πολιτική ιδιαίτερα μετά τη νέα αρχή που κάναμε», ανέφερε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, κληθείς να εξηγήσει τα περί «Δούρειου Ίππου της Νέας Δημοκρατίας» που είπε στην Κεντρική Επιτροπή ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι «η κ. Καϊλή είχε πάρει αποστάσεις από την ιδεολογική και πολιτική σύνδεσή της με το ΠΑΣΟΚ και ταυτιζόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».
Ακόμη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος πρόσθεσε πως όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά για το Predator στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η μέχρι προχθές ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «ήταν η πρώτη από τους πολιτικούς στην Ελλάδα που με τις δημόσιες παρεμβάσεις της χάραζε την γραμμή, που αρχικά υιοθετούσε το Μέγαρο Μαξίμου. Ότι είχε συμβεί και στην ίδια και γενικότερα μια τακτική υποβάθμισης του θέματος. Εν συνεχεία προσπάθησε κατ'επανάληψη να μπλοκάρει μέσα στη σοσιαλιστική ομάδα την ανάδειξη της υπόθεσης των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «λειτουργούσε ως βραχίονας του Μεγάρου Μαξίμου στη συγκεκριμένη υπόθεση», ενώ υπενθύμισε τη στάση της κυρίας Καϊλή στη ΔΕΘ όπου, όπως είπε «παρέστη στις εκδηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και όταν ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ έφυγε».
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος συμπλήρωσε ότι έγινε σύσκεψη με τους επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Ανδρουλάκης τους ενημέρωσε ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις Ευρωεκλογές.
Απάντησε στην κριτική για καθυστέρηση της διαγραφής της στο γεγονός ότι ήταν «σκιώδης» εισηγήτρια στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA και «θεωρήθηκε ότι αν την διαγράφαμε σε εκείνη τη στιγμή, θα ήταν στην ουσία μια ευθεία παρέμβαση του κ. Ανδρουλάκη στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα δημιουργούσε μια σύγχυση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Επιπλέον, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι οι δηλώσεις της κ. Καϊλή για το Κατάρ αποδοκιμάστηκαν δημόσια από το Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ήταν σε ευθεία αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών του κόμματος.
Ακόμα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος κατέκρινε την στάση της κυβέρνησης να συνδέσει την υπόθεση Καϊλή με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι «η μεγάλη ειδοποιός διαφορά είναι πως για την κ. Καϊλή μιλάμε για κοινό ποινικό έγκλημα. Ελεγχόταν για μαύρο χρήμα και πιθανό χρηματισμό από τρίτες χώρες ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή για ένα έγκλημα, για το οποίο και στη νομοθεσία της χώρας μας, επιτρέπεται σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία να άρουν το απόρρητο των επικοινωνιών χωρίς να ρωτήσουν τη Βουλή. Έγινε με τη Χρυσή Αυγή, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ποινικό έγκλημα και έτσι συνελήφθησαν. Τι σχέση έχουν αυτά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και τώρα του υπουργού Χατζηδάκη;».