Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μετά την αποκάλυψη για την παράνομη πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. 

Για το θέμα με την πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, τοποθετήθηκε  ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης.

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος», ο Γιώργος Σταμάτης είπε, μεταξύ άλλων, πως «δεξαμενή με ξαπλώστρες» δεν έχει ξαναδεί, προσθέτοντας πως «όταν υπάρχει μια εικόνα, να μην φανταζόμαστε κάτι άλλο από αυτό που υπάρχει».

«Δεξαμενή με ξαπλώστρα εγώ δεν έχω ξαναδεί. Αν έχετε ξεναδεί εσείς, εντάξει.. έχει ενδιαφέρον. Ο κ. Κασσελάκης έδωσε τις δικές του απαντήσεις, προφανώς δεν πείθουν αυτές οι απαντήσεις, επειδή υπάρχει η φωτογραφία. Οι αρμόδιες αρχές, η αρμόδια πολεοδομία... ελέγχεται αυτό το πράγμα» είπε ο Γιώργος Σταμάτης, μιλώντας στο Open.

«Όταν κάτι δημοσιεύεται, ελέγχεται, άσχετα από αυτό που θα πούμε εμείς ή ο κ. Κασσελάκης. Υπάρχει φωτογραφία που δείχνει μια πισίνα με καρέκλες και δεν δείχνει μια στέρνα. Έχετε δει εσείς ξαπλώστρα σε στέρνες; Όταν υπάρχει μια εικόνα, να μην φανταζόμαστε κάτι άλλο από αυτό που υπάρχει» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Βούλτεψη: Υπάρχει πολιτικό ζήτημα για την πισίνα Κασσελάκη - Παραβιάστηκε ο νόμος

Το δημοσίευμα που αφορά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για πισίνα στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες, κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ελληνικής ραδιοφωνίας η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός: «Το θέμα είναι σοβαρό. Γιατί; Διότι, άγνοια νόμου απαγορεύεται και άγνοια νόμου από έναν αρχηγό κόμματος, ο οποίος μας εμφανίστηκε ως ο κριτής των πάντων και έχω κάτι έχω να σας πω και όλες αυτές τις ιστορίες ας πούμε. Πραγματικά είναι πάρα πολύ ενοχλητικό τώρα. Επίσης, πολύ ενοχλητικό είναι ότι ονόμασε καλλωπισμό - αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνηθισμένος στους καλλωπισμούς (…)»

Η Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι «είχαν κάνει τότε πολλά βαφτίσια, άρα στους καλλωπισμούς είναι ειδικοί. Όμως, δεν μπορεί τώρα να υποστηρίζει ότι έκανε καλλωπισμό περιβάλλοντος χώρου και ότι αυτό είναι δεξαμενή νερού και δεν είναι πισίνα, ενώ έχει ξαπλώστρες και φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πισίνα (…)».

Όπως υπογράμμισε, «υπάρχει πολιτικό ζήτημα οπωσδήποτε γιατί έχει παραβιαστεί ο νόμος, καθώς οι Σπέτσες είναι οικιστική περιοχή, έχει κηρυχθεί και με απόφαση του ΣτΕ (…). Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή πώς λειτουργεί και πώς περνά στην αντεπίθεση της λογικής και εσείς δέρνετε τους μαύρους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι κόμμα της οικολογίας. Έχουμε μεγάλη λειψυδρία, υπάρχει τεράστια ξηρασία. Σε όλες τις χώρες έχουν περιοριστεί οι πισίνες και οι άδειες για πισίνες έχουν καταργηθεί. Σε πολλά νησιά μας έχουν καταργηθεί η πισίνες (…). Οπωσδήποτε λοιπόν, πρέπει να ζητήσει συγνώμη - το πιο απλό - δεν ήξερα, έγινε κάτι με τους μηχανισμούς», συμπλήρωσε.

Κεφαλίδου: Ακόμα και ο πιο αδαής είναι δύσκολο να πιστέψει ότι είναι υδατοδεξαμένη

«Η πισίνα αυτή να περάσει ως υδατοδεξαμενή είναι δύσκολο να περάσει ακόμα και για τον πιο αδαή», ανέφερε το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χαρά Κεφαλίδου, για την αποκάλυψη της παράνομης πισίνας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του στις Σπέτσες.

«Όταν κανείς έχει σηκώσει πάρα πολύ τα θέματα της αξιοπιστίας της εμπιστοσύνης που αναζητά να έχει ο κόσμος προς το πολιτικό σύστημα.... Ένας τόσο νέος, φρέσκος στην πολιτική αρχηγός πρέπει να προσέχει πάρα πολύ όχι μόνο να είναι εντάξει με αυτά που εξαγγέλλει, είναι το γνωστό η γυναίκα του Καίσαρα», τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «καλό είναι να μην δημιουργεί περαιτέρω πρόβλημα για την αξιοπιστία που διεκδικούμε όλοι. Δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι απολύτως παράδοξο», πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, η Χαρά Κεφαλίδου είπε «οι στέρνες είναι σε στέγες, δεν είναι σε ένα χώρο που εμφανώς γίνεται χρήση πισίνας. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις αδειοδοτήσεις τα ξέρουν πολύ καλά».