«Έχει καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων, το τι ακριβώς πρεσβεύει ο κ. Πολάκης», τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια ξενάγησης σήμερα γυναικών υπουργών, βουλευτών και στελέχη των γραμματειών του κόμματος στην έκθεση «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;» που παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε «από ότι φαίνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη. Σε κάθε περίπτωση προχωράμε μπροστά» και συμπλήρωσε: Το είπα και χθες, ο κ. Πολάκης εκφράζει το παρελθόν, εκφράζει αυτό που ως κοινωνία θέλουμε να το αφήσουμε πίσω. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και δεν πρέπει να υπάρχουν όχι μόνο στην πολιτική σκηνή αλλά ούτε εντός και εκτός των επαγγελματικών μας χώρων».

Σχετικά με την έκθεση, σημείωσε ότι «εμπνέει γυναίκες, μικρότερες και μεγαλύτερες ότι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης, όχι μόνο στο χώρο της πολιτικής αλλά και στους τομείς της δραστηριότητά τους. Για το λόγο αυτό ήρθαμε σήμερα εδώ, ώστε και εμείς με την στάση μας να προσπαθήσουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα ότι μπορούν να τα καταφέρουν με ό,τι και αν ασχολούνται».

«Το μήνυμα της έκθεσης σημαίνει πολύ περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, σε θέσεις ευθύνης σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Σημαίνει ότι οι γυναίκες έχουν να προσφέρουν πολλά. Είμαστε το 50% του πληθυσμού παγκόσμια και στη χώρα, άρα δικαιούμαστε να έχουμε τουλάχιστον το 50% και σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας», πρόσθεσε ο Παύλος Πολάκης.