Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένος και στη Διάσκεψη των Προέδρων

Παρασκήνιο

Ακόμα και στη Διάσκεψη Προέδρων στη Βουλή εμφανίστηκε διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ο ορισμός νέου επικεφαλής στον Συνήγορο του Πολίτη.

Πληροφορίες αναφέρουν σε σύσκεψη που φέρεται να έγινε νωρίτερα το πρωί στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε υπέρ της παράτασης της θητείας του νυν επικεφαλής, Ανδρέα Ποττάκη.

Στην αντίπερα όχθη, η Όλγα Γεροβασίλη από τους «87», όπως και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κινήθηκαν σε διαφορετική γραμμή. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Θεοδώρα Τζάκρη έστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής υποστηρίζοντας τη θέση της.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων δεν βγήκε «λευκός καπνός», με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο να δηλώνει πως «ως ΣΥΡΙΖΑ επικουρούμε το αίτημα της αναβολής, καθώς και εμείς βρισκόμαστε σε μεταβατική φάση», αναφερόμενος στο κενό εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Ποττάκης, η θητεία του οποίου έχει λήξει από τον Ιούνιο του 2022, παραμένει στη θέση του μέχρι νεωτέρας.
Η πρόταση της πλειοψηφίας, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, είναι ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ένα πρόσωπο το οποίο αρχικά έδειχνε να απολαύει της συναίνεσης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Άλλωστε τον περασμένο Ιούλιο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά έγερναν προς το «υπέρ», στάση που δεν επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Με ορατό το ενδεχόμενο να μη συγκεντρώσει η συγκεκριμένη πρόταση την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται, η Διάσκεψη αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης, με τον πρόεδρο της Βουλής να σκέφτεται ακόμα και αλλαγή του προτεινόμενου για τη θέση προσώπου.

Παράταση της θητείας του Ανδρέα Ποττάκη εισηγήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Όπως ανέφερε μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πρόκειται για ένα πρόσωπο ανεξάρτητο, που έχει δώσει δείγματα γραφής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Η «αποκαθήλωση» του Κασσελάκη και από την ιστοσελίδα του κόμματος (εικόνα)

Ο έκπτωτος Κασσελάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πια ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Ειδικότερα, όπως ανα...

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκρηκτικό» κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία – Με 30 υπογραφές και χωρίς κριτήρια οι υποψηφιότητες

Πολεμικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Το κείμενο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου...

Φόρτωση άρθρων...