Σε επίπληξη προς τον Χρήστο Σπίρτζη προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου δίνει μια τελευταία ευκαιρία στο πρώην υπουργό πριν τη διαγραφή του.

Στον Χρήστο Σπίρτζη επεβλήθη η ποινή της επίπληξης, γιατί αν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής δεν εμφανίζεται στα όργανα, ενώ βρίσκει χρόνο για τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Ακόμα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, αν τον έχουν καλέσει να προσέλθει στην Επιτροπή, αδιαφορεί επιδεικτικά να εμφανιστεί.

Στις 23 Αυγούστου θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, για την ουσία της καταγγελίας εις βάρος του Χρήστου Σπίρτζη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την ευχή τους «ανάμεσα στις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις, να βρει τον χρόνο να εμφανιστεί ενώπιον οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Αυγούστου».

Εφόσον δεν εμφανιστεί ούτε τότε, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσει εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για βαρύτερη ποινή, πιθανότατα με το ερώτημα της διαγραφής του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν μπορεί να διαγράψει απευθείας κάποιον, καθώς για κάθε μέλος αποφασίζει το ανώτατο όργανο στο οποίο συμμετέχει - εν προκειμένω, για τον κ. Σπίρτζη η Κεντρική Επιτροπή.