Κάτι λιγότερο από δύο μήνες απομένουν μέχρι τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως αποφασίσθηκε μέσω ψηφίσματος στην Κεντρική Επιτροπή της περασμένης εβδομάδας, θα στηθούν κάλπες την 24η Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου (εφόσον χρειαστεί), με τα μέλη να προκρίνουν την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας.

Με το τοπίο όσον αφορά τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος να παραμένει «θολό», ο τέως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, αναμένεται σήμερα (26/09) να γνωστοποιήσει ότι θέτει υποψηφιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο ασπασμός με τον Αλέξη Τσίπρα

Η στιγμή που συζητήθηκε περισσότερο από τη βράβευση του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ήταν ο θερμός χαιρετισμός, η αγκαλιά και ο ασπασμός που είχε με τον Σωκράτη Φάμελλο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ερμήνευσαν αυτή τη σκηνή ως άμεση στήριξη του κ. Τσίπρα προς τον Θεσσαλονικιό βουλευτή, στην «κούρσα» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα ενότητας στην Κεντρική Επιτροπή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να δοθεί με έναν ρευστοποιημένο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ασυνεπείς πολιτικές παλινωδίες, η αποσπασματικότητα, η παραβίαση των αποφάσεων του συνεδρίου, με τα παράλληλα φαινόμενα προσωπικής υπερπροβολής και απαξίωσης της συλλογικότητας, δεν μας στέρησαν μόνο ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές αλλά και οδήγησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη συρρίκνωση της απήχησης και την κοινωνική απαξίωση».

«Η επανεκκίνηση του κόμματος απαιτεί έναν αξιόπιστο, σοβαρό, δυναμικό ΣΥΡΙΖΑ για να τον εμπιστευτεί η κοινωνία και να μπορέσει να στηρίξει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών, να παίξει κεντρικό πολιτικό ρόλο. Να κάνουμε επιτέλους πράξη και την Προοδευτική Συμμαχία.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου οφείλουν να εκφράζουν, να εξασφαλίζουν και να εγγυώνται την ενότητα, τη συλλογικότητα, αλλά και τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς. Φυσικά, να δεσμεύονται για τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και των αποφάσεων αυτών, όπου εκεί είχαμε και τη μεγαλύτερη ασυνέπεια», είχε τονισει.