Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Τι Παρίσι, τι... Καρπενήσι: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «μέθυσαν» χωρίς να πιουν γαλλική... σαμπάνια

Παρασκήνιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση του αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών από το εγχώριο κεντροαριστερό... τσίρκο!

Στον ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν ότι με τον Μελανσόν να έχει συγκεντρώσει 80 από τις 577 έδρες, έβγαλε η μύγα... ξύγκι και μας κάθισε στο... λαρύγγι! Η γαλλική αριστερά κινείται στο περιθώριο των εξελίξεων, ενώ φαίνεται ότι κάποιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν σωστά τα αποτελέσματα ή δεν θέλουν.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Το κόμμα της Λεπέν, συγκέντρωσε το 37% των ψήφων και ήταν πρώτο, ενώ η Αριστερά του Μελανσόν ήταν στην τρίτη θέση, πίσω από τον Μακρόν. Ωστόσο, η σύμπραξη με τους σοσιαλιστές, για τους οποίους πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ για την τέταρτη θέση (!), φέρνει στην πρώτη θέση το Ενιαίο Αριστερό Μέτωπο. Σοσιαλιστές, Μελανσόν, "Πράσινοι" και μερικοί... σκόρπιοι βουλευτές, δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματίσουν κυβέρνηση, γιατί αυτό θα σηματοδοτούσε το απόλυτο μπάχαλο στη Γαλλία.

Οι γαλλικές εκλογές παρερμηνεύτηκαν από την εγχώρια κεντροαριστερά, η οποία, θυμίζει τον... πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του!

Όση σχέση ο γράφων με την... αεροδιαστημική, άλλη τόση έχει το... ιδιωτικής χρήσεως κόμμα του Κασσελάκη με τον Μελανσόν! Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αθροίζει μακαρόνια με... μέλι, πιστεύοντας ότι θα βγουν... μελομακάρονα! Όπως ο τράγος με την... έλαφο! Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για το ποσοστό... ΠΑΣΟΚ που έλαβαν οι Σοσιαλιστές, κάνοντας λόγο για νίκη των αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων. Δηλαδή, ρίχνει μέλι στα μακαρόνια και νομίζει ότι έτσι γίνονται τα... μελομακάρονα!

Η κυβέρνηση, όπως ήταν φυσικό, έβγαλε μια ανακοίνωση που καλούσε τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης, να μην... μπερδέψουν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Δούκας έχει πάρει... φόρα και βλέπει τον εαυτό του... πρωθυπουργό το 2027, αλλά είναι δεύτερος στις δημοσκοπήσεις. Για να δει τον εαυτό του ως εν δυνάμει νικητή επί του Μητσοτάκη, θα έπρεπε να είναι μοναδικός υποψήφιος και στις κάλπες να τον ψήφιζε το 100% των οπαδών, μελών και φίλων του κόμματος! Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει. Ένας άλλος υποψήφιος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κανελλάκης, κάνει λόγο για... κοσμογονικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα κυκλοφορούμε όλοι με... ζιβάγκο, ακολουθώντας τον... λιτό βίο του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν... διαγαλαξιακός ηγέτης!

Πριν ακόμη ξεκινήσει η κούρσα της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε αυτά τα... κωμικά, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των σεναριογράφων και κυρίως του... Μάρκου Σεφερλή για τις χειμερινές επιθεωρήσεις. Αν μη τι άλλο, αυτά βλέπει ο Μητσοτάκης που και να μη θέλει να γελάσει, γελάει μόνος του!

Τη γελοιότητα της όλης κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ, ίσως θα μπορούσε να σώσει η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα κατέβει ως υποψήφια, αλλά μάλλον οι πιθανότητες εκλογής της είναι περιορισμένες. Η ίδια σίγουρα δεν έχει σχέση με τον Ανδρουλάκη, τον Δούκα ή τον Κανελλάκη, αλλά στοχεύει στο εκσυγχρονιστικό ακροατήριο, το οποίο παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ, όταν οι Παπανδρεϊκοί, αποστατούσαν σωρηδόν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Δούκας, αποτελούν την τριπλέτα της κεντροαριστεράς και ο καθένας εξ αυτών διακηρύσσει ότι θα... κερδίσει τον Μητσοτάκη. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης είδαμε τι αποτελέσματα έφεραν, ενώ στην... γκλίτσα του τσοπάνη φαίνεται ότι ξύνεται και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χρυσόστομος Δούκας, ο οποίος, ήρθε από το... πουθενά, όπως ο Κασσελάκης. Αμφότεροι νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον... Πάπα από την... τιάρα!

Περισσότερους πόντους θα μπορούσαν να κερδίσουν οι σημερινοί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο εκλογικό σώμα, αν έλεγαν ότι δουλεύουν για την επόμενη μέρα της εθελούσιας φυγής του Μητσοτάκη (μετά από κάμποσα χρόνια...), παρά να διακηρύσσουν... μπουρδολογώντας ότι θα κερδίσουν τον Μητσοτάκη! Πιάνονται δε από ένα εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία για να πείσουν την κοινή γνώμη, ότι κάπως έτσι θα πέσει ο Μητσοτάκης! Φαίνεται ότι έχουν μπερδέψει το Παρίσι με το... Καρπενήσι!

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ... μέθυσαν, χωρίς καν να έχουν δοκιμάσει έστω μια γουλιά από γαλλική... σαμπάνια!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η περιθωριοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ για σοβαρή ηγεσία και η αδιέξοδη αντι - μητσοτακική σύμπραξη

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι έχουν γίνει "σαν τα πουλιά της κλώσας" και είναι μάταιη κάθε προσπάθεια για να δείξουν τα στελέχη του ότι μπορούν να συνεννοηθούν και ...

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπέρ της παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τη δικαιολογούν»

Για αναπόφευκτη παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας λόγω παραβίασης του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα, Κυριακή (15.09.24) η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέλ...

Ο Κασσελάκης αφαίρεσε το πληρεξούσιο που είχε δώσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις «γε...

Φόρτωση άρθρων...