Αντιδράσεις στις τάξεις των «πασοκογενών» στελεχών που πρόσκεινται στην Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», από το οποίο απουσιάζει ο Στέφανος Τζουμάκας ως τέταρτος υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος.

«Κάπως έτσι έκοψαν και τον Τζουμάκα από το πρωτοσέλιδο της Αυγής. Μιλάμε για πολύ ανανεωτική αριστερά» σχολίασε στο Facebook ο Άγης Τάτσης, ο οποίος είχε καταφερθεί προ καιρού και κατά του Νίκου Φίλη, κάνοντας λόγο για «Πέμπτη φάλαγγα».

“Η ΑΥΓΗ ξέχασε τον τέταρτο υποψήφιο; Ο Stefanos Tzoumakas γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων που "ανοίγουν τα χαρτιά τους"; Προφανώς η ΑΥΓΗ επιλέγει την απροκάλυπτη υποστήριξη των "ιθαγενών" υποψηφίων... PS. Το ίδιο είχαν κάνει και το 2019, τρεις μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η ΑΥΓΗ έδωσε γραμμή για δύο συγκεκριμένες υποψήφιες δημοτικές συμβούλους στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίες και εκλέχτηκαν» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα και η Δέσποινα Κετογλίδου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από τη Θεσσαλονίκη.