Εικόνες αντίστοιχες με περιπτώσεις που αλλάζει ιδιοκτησία μια επιχείρηση παρατηρούνται σε ενημερωτικές σελίδες του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook.
Άτομα που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, παρότι επέλεξαν να φύγουν από την Κουμουνδούρου για να ενταχθούν στη «Νέα Αριστερά», δεν δημιούργησαν από την αρχή μια σελίδα στο Facebook, αλλά πήραν μια ήδη υπάρχουσα ενημερωτική σελίδα για το ΣΥΡΙΖΑ και απλά την μετονόμασαν σε «Νέα Αριστερά». Με αυτόν τον τρόπο παρέκαμψαν τη διαδικασία προώθησης της νέας σελίδας που υπό κανονικές προϋποθέσεις θα ξεκινούσε από το μηδέν καθώς έδωσαν το όνομα «Νέα Αριστερά» σε μια σελίδα που μετρούσε ήδη περίπου 2.000 μέλη.
Ως εκ τούτου, με μία γρήγορη αναζήτηση, να φαίνεται πως έχουν ποστάρει στα Social Media και… τα προηγούμενα χρόνια. Παρότι λοιπόν η Νέα Αριστερά είναι ένας φορές που μετρά λίγες ημέρες ζωής, στη σελίδα του στο Facebook έχει δημοσιεύσεις που πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω. Ενώ, στις πληροφορίες μπορεί κανείς εύκολα να δει πως η ίδρυση της σελίδας χρονολογείται πίσω στο 2019.
Έτσι, αν κάποιος αναζητήσει - είτε στη Google, είτε εσωτερικά στο Facebook - τη σελίδα «mySyriza», θα εμφανιστεί η «Νέα Αριστερά».
Μάλιστα, εκείνοι που άλλαξαν το όνομα της σελίδας δεν μπήκαν στη διαδικασία ούτε να αλλάξουν το url που εμφανίζεται (είναι επί πληρωμή υπηρεσία της Meta) και έτσι όταν κάποιος βρίσκεται στη σελίδα «Νέα Αριστερά», λίγο πιο πάνω εμφανίζεται ακόμα το MySyriza.
Σύμφωνα με το Ποντίκι, το θέμα έχει μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα σε μέλη του κόμματος και τους αποχωρήσαντες για τη «Νέα Αριστερά». Ακόμα και στην ίδια τη σελίδα τα σχόλια είναι δεκάδες και αναφέρουν πως πρόκειται για «κλοπή».
Στην Κουμουνδούρου φτάνουν δεκάδες μηνύματα που διαμαρτύρονται για το γεγονός πως οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έφυγαν με… άδεια χέρια. Θεωρώντας προφανώς ιδιοκτησία τους οτιδήποτε διαχειρίζονταν όταν ήταν οι ίδιοι στο κόμμα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν για το νέο κόμμα τις προϋπάρχουσες σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα.
Το ακόμα σημαντικότερα είναι το γεγονός πως κάποιοι φέρονται να κράτησαν και τις βάσεις δεδομένων του ΣΥΡΙΖΑ – δεδομένα που παραχωρήθηκαν από τους ανθρώπους για χρήση από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από άλλο κόμμα.