Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της διαγραφής του αμετανόητου Παύλου Πολάκη

Πολιτική

Η απρόκλητη λεκτική επίθεση του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή, Παύλου Πολάκη, σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης, που οδήγησε στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.

Ήταν η τρίτη και… φαρμακερή για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε γλιτώσει τη διαγραφή ήδη δύο φορές επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη, όμως το επεισόδιο που δημιούργησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη, ξεχείλισε το «ποτήρι» και δεν άφησε επιλογή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όταν, αν και ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, εκείνος όπως είχε προαναγγείλει και στα όργανα του κόμματος, απείχε, αρνούμενος να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το επόμενο «χτύπημα» ήρθε όταν ο βουλευτής Χανίων επιτέθηκε στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια εκπομπής λέγοντάς της «πήγαινε να κάνεις καμιά δουλειά. Βούλωσέ το». Τότε ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναγκαστεί να επικοινωνήσει με τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας «συγγνώμη» εκ μέρους του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το επεισόδιο όμως στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και τα δάκρυα της Αθηνάς Λινού που αναγκάστηκε να ζητήσει και εκείνη «συγγνώμη» εκ μέρους του Κρητικού βουλευτή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μένει πλέον να φανεί είναι αν ο βουλευτής Χανίων θα έχει και κομματικές συνέπειες, αν δηλαδή θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας με ερώτημα διαγραφής.

Ρήξη με απρόβλεπτες διαστάσεις

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη κι αυτό γιατί φοβούνται το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του.

Ήδη, άλλωστε, από χθες Πέμπτη έστειλε ο βουλευτής Χανίων τα δικά του μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, μολονότι δηλώνει πως παραμένει στο κόμμα.

Η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν συνεπάγεται αυτόματη διαγραφή του κι από το ΣΥΡΙΖΑ αφού θα πρέπει να γίνει καταγγελία σε βάρος του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κι αυτή να επιληφθεί.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Κάποιοι, μάλιστα, κάθε άλλο παρά αποκλείουν να φτάσει κι ως την ίδρυση δικού του κόμματος.

Από την πλευρά τους, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για κίνηση Κασσελάκη που άλλαξε άρδην το σκηνικό στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. από το βήμα της οποίας έστειλε πολλαπλά μηνύματα.

Την ίδια ώρα, αμηχανία επικρατεί και στους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου για τις τελευταίες εξελίξεις και, κυρίως, για τα δημοσιεύματα περί αλλαγών τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στο επιτελείο του.

Κάποιοι, μάλιστα, αφήνουν αιχμές για την απουσία της Όλγας Γεροβασίλη τόσο από τη χθεσινή Κ.Ο. όσο κι από τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν είχε δείξει την ίδια σπουδή να πηγαίνει στην Άρτα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το απόγευμα της Πέμπτης, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπο που οδήγησε και την ίδια την συνάδελφό του Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είπε η Αθηνά Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είπε η Αθηνά Λινού.

Αμετανόητος ο Παύλος Πολάκης

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης για την επίθεσή του σε συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, η οποία οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χανίων σε ανάρτησή του δημοσίευσε το βίντεο της επίθεσής του στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, γράφοντας ακόμα «βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Στήσιμο κανονικό. Δεν σταματώ πάρτε το χαμπάρι. Μόνο ο λαός διαγράφει».

Επεισόδιο και με τον Σωκράτη Φάμελλο

Επεισόδιο προκλήθηκε πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρότι διεγραμμένος από την Ομάδα πήγε κανονικά στη συνεδρίαση.

«Παύλο, δεν είσαι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δεν μπορείς να πάρει μέρος στη διαδικασία» φέρεται να του είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά: «’Ημουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγο νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αιτία ήταν ότι ο κ. Πολάκης μίλησε άσχημα σε συνεργάτες υπουργών που σύμφωνα με την δική του δήλωση «ειρωνεύονταν όταν μιλούσε στην συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής».

Ο πρόεδρος της Βουλής του επέβαλε ποινή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν». Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Ο γάμος των ομοφύλων κόστισε πολιτικά, αλλά δεν ήταν λάθος επί της ουσίας

Το πολιτικό κόστος του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κο...

Φόρτωση άρθρων...