Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Τα κολπάκια του Τσίπρα με το ανοιχτό κόμμα και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό

Βράζει η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις νέες πολιτικές ντρίμπλες που επεφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας και τις ανακοινώσεις για ένα ανοιχτό κόμμα που τα μέλη θα αποφασίζουν ακόμα και για προτάσεις κυβερνητικής συνεργασίας.

Η μπαρουτοκαπνισμένη πτέρυγα που περιμένει κυριολεκτικά στη γωνία τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να πείθεται από τις φωτοβολίδες συμμετοχικότητας και αποκωδικοποιεί τις επίμαχες προτάσεις στη βάση ενός ευρύτερου σχεδίου αποδυνάμωσης όλων όσοι δεν είναι αρεστοί στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Είναι σαφές πως τόσο η στροφή 180 μοιρών που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος για εκλογή αρχηγού από τη βάση, όσο και οι θητείες που εξήγγειλε για τα όργανα  συνδέονται με την αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να παραμείνει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το οποίο απ’ ότι όλα δείχνουν θα αποτελέσει μια ακόμη εκλογική συντριβή για την Κουμουνδούρου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μ’ αυτό τον τρόπο παίζει το τελευταίο του χαρτί μήπως και ελέγξει την κατάσταση στο εσωτερικό της παράταξης του, με αλχημείες και κόλπα που θυμίζουν παλιά καθεστώτα με «δημοκρατικό» πρόσημο.

Στην αντίπερα όχθη, οι "αντιφρονούντες" παίρνουν θέσεις μάχης ενόψει συνεδρίου, ετοιμάζοντας τα δικά τους αναχώματα απέναντι στον αρχηγό τους και τα σχέδια του για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καθαρά αρχηγικό κόμμα.

Η μεγάλη πίεση που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός τον οδήγησε στο να αφήσει οριστικά πίσω την πολυδιαφημισμένη στροφή στη σοσιαλδημοκρατία και να δώσει έμφαση στο παραδοσιακό κομματικό αφήγημα, όπως εξάλλου διαφαίνεται από το κεντρικό σλόγκαν της καμπάνιας ενόψει συνεδρίου «η καρδιά χτυπά Αριστερά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένος και στη Διάσκεψη των Προέδρων

Ακόμα και στη Διάσκεψη Προέδρων στη Βουλή εμφανίστηκε διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ο ορισμός νέου επικεφαλής στον Συνήγορο του Πολίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ...

ΣΥΡΙΖΑ: Στον «αέρα» συνέδριο και εκλογές - «Πάγωσαν» λογαριασμοί εξαιτίας χρεών, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από τον Αύγουστο

Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι λογαριασμοί του κόμματος έχουν μπλοκαριστεί, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για οφειλή άνω των 200.000 ευρώ προς προμηθευτή ...

Φόρτωση άρθρων...