Πέμπτη
04 Ιουλίου 2024

Τα μηνύματα που έστειλε ο Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Χθες, ο Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έστειλε σαφή μηνύματα σχετικά με την τήρηση των αρχών και αξιών του κόμματος, επιμένοντας στην άποψη ότι στρατηγικός στόχος είναι η διεύρυνση της επιρροής και σε άλλους χώρους.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Οι... γκρινιάρηδες βουλευτές, που προέρχονται από την καραμανλική πτέρυγα, έθεσαν τα ζητήματα που θίγαμε και εμείς από τη στήλη, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Ο Μητσοτάκης κερδίζει την παρτίδα ως προς τη μεγάλη εικόνα και τους στόχους της Ελλάδας. Δεν θέτει σε διαπραγμάτευση τους στρατηγικούς στόχους στην οικονομία και δεν πρόκειται να χαρίσει στους πολιτικούς αντιπάλους του, την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Ωστόσο, η κριτική που ασκήθηκε στον πρωθυπουργό ήταν βασισμένη σε ρεαλιστική βάση. Έχει ενοχλήσει πολύ η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ως προς την έκταση κάποιων αδικιών. Ενόχλησε πολύ η παρατεταμένη επί τρίμηνο ιστορία του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Έχουν ενοχλήσει πολύ τα πανηγύρια σε wine bar της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, με στελέχη της κυβέρνησης. Σημειωτέον, ότι τον συγκεκριμένο νόμο καταψήφισε το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Κάμποσοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν από τον Μητσοτάκη να προτείνει άλλον για ΠτΔ το 2025 κλείνοντας το... μάτι στον Κώστα Καραμανλή, ενώ κάποιοι είπαν προς τον πρωθυπουργό, ότι δεν πρέπει να τους θεωρεί δεδομένους ούτε στις ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά ούτε και στην ψηφοφορία για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πολλοί βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν γιατί βρίσκουν κλειστές πόρτες και ο Μητσοτάκης έμαθε πολλά που δεν ήξερε κατά τη χθεσινή διαδραστική συζήτηση που είχε μαζί τους, Επί της ουσίας το μήνυμα προς τον Μητσοτάκη είναι να το πάρει λίγο... αλλιώς και κυρίως να είναι πιο.. προσεκτικός όταν λαμβάνει αποφάσεις που ξεφεύγουν από το... δεξιό πλαίσιο ή να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις πάσης φύσεως παρατηρήσεις.

Η στήριξη της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων, η ελάφρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο περιορισμός του καρκινώματος της γραφειοκρατίας και οι γενναίες αποφάσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και γενικά τη στήριξη της ακίνητης περιουσίας, μπορούν να δώσουν μια ακόμη κυβερνητική θητεία στον Μητσοτάκη το 2027. Αρκεί ο ίδιος να το πιστέψει, να εγκαταλείψει κάποιους δογματισμούς και να δώσει ισχυρή ώθηση στις επενδύσεις με "χτύπημα" της γραφειοκρατίας και των κατεστημένων συντεχνιακών συμφερόντων.

Παρά τις προσωπικές πικρίες που έχουν αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (κυρίως γιατί δεν έχουν υπουργικό θώκο), η χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας έστειλε πολλά μηνύματα. Ο Μητσοτάκης έχει μπροστά του τρία χρόνια για να αποφύγει τα λάθη και να μην... αυτοκτονήσει πολιτικά, προκαλώντας ένα κλίμα εσωστρέφειας, το οποίο από το πουθενά μπορεί να δώσει πόντους στους πολιτικούς αντιπάλους του στα άλλα κόμματα. Εν ολίγοις, ο Μητσοτάκης είναι καταδικασμένος να πάρει αποφάσεις για να στείλει ακόμη πιο βαθιά στον... πάτο τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όχι να τους... αναστήσει!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιαννακοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ κόστισε η καταψήφιση των μη κρατικών πανεπιστημίων

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την αρχηγί...

O Κασσελάκης «καρφώνει» συντρόφους του: «Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα» (Video)

«Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. «Αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν...

Βασιλειάδης σε Κασσελάκη: Δεν είναι σωστό να διοικείς ένα κόμμα σαν μονοπρόσωπη ΙΚΕ

Κατηγορηματικός ότι το κείμενο των 87 που υπέγραψε και ο ίδιος, δεν αποτελεί υπονόμευση εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδη...

Φόρτωση άρθρων...