Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Tα στοιχήματα του Μητσοτάκη για την επίτευξη δύσκολων στόχων σε βάθος τριετίας

Παρασκήνιο

Η κυβέρνηση έχει αφοσιωθεί στην παραγωγή έργου και ο Μητσοτάκης ξέρει ότι έχει μικρή πίστωση χρόνου από την κοινωνία.

Η αγωνία του πρωθυπουργού είναι το πότε θα εμφανιστούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στο μέτωπο της ακρίβειας, ενώ η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Θα προωθηθούν μέτρα που παραπέμπουν σε... σοσιαλιστικό περιβάλλον με την πληρωμή ενοικίου σε ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από τη στεγαστική κρίση.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ακρίβεια και στέγη είναι τα δύο πιο σημαντικά κεφάλαια της διαδρομής του Κυριάκου Μητσοτάκη προς μια νέα εκλογική νίκη το 2027. Ο ίδιος γνωρίζει ότι παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να κλωτσάει την μπάλα σε... κενό τέρμα και αυτή να πηγαίνει στην εξέδρα!

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ αποτελούν πολύτιμη "προίκα" για την ολοκλήρωση έργων και προγραμμάτων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο τέλος της... διαδρομής, ο Μητσοτάκης ξέρει ότι πρέπει να δείξει στους πολίτες μια ισχυρή Ελλάδα γεωπολιτικά και στρατιωτικά και μια χώρα όπου θα έχουν ολοκληρωθεί ή θα βρίσκονται στο τελικό στάδιο κατασκευής σημαντικά έργα υποδομής, ενώ η πολίτες θα... γκρινιάζουν λιγότερο για ζητήματα της καθημερινότητας τους που έχουν να κάνουν με τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, τα ενοίκια, τους μισθούς, αλλά και την υγεία και την εγκληματικότητα.

Αν όλα πάνε... δεξιά, τότε ο  πρωθυπουργός μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα επαναπατρίσει κάποιο σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων, οι οποίοι εγκατέλειψαν φέτος τη Νέα Δημοκρατία, αν και της είχαν δώσει 41% στις εθνικές εκλογές του 2023, υπό τον φόβο επιστροφής του Τσίπρα. Τώρα, δεν υπάρχει αυτός ο φόβος και το εκλογικό σώμα είναι πολύ πιο... ελεύθερο για μετακινήσεις και γενικώς για ανακάτεμα της τράπουλας!

Η πρωτιά Μητσοτάκη είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βγάλουν τα μάτια τους και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του πρωθυπουργού. Μόνο που δεν γνωρίζουμε αν αυτό αρκεί για να τον οδηγήσει στην αυτοδυναμία στις εκλογές του 2027...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ποιες εισηγήσεις του πέρασαν και ποιες όχι για τις αλλαγές στο καταστατικό

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε ποιες προτάσεις θα «προχωρήσουν» κ...

Κεχαγιά: Υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούμε σε Πρόταση Μομφής ενδεχομένως από τον Πολάκη

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη επανέλαβε η Βούλα Κεχαγιά και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει και να έχει τον έλεγχο του κόμματος. Η Βούλα Κ...

Φόρτωση άρθρων...