Τα χλιδάτα ταξίδια, οι συμπτώσεις (που διαρκώς επαναλαμβάνονται) και τα likes στο facebook, δημιουργούν, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ένα περίεργο τρίγωνο μεταξύ ενός υπουργού, πάνω στον οποίο στηρίζεται η ύπαρξη της κυβέρνησης, μιας εισαγγελέως και ενός λιμενικού.
Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με λίγο φως, μια βραδιά του περασμένου Γενάρη ένας από τους λίγους δικαστές ο οποίος προ ετών παραιτήθηκε από το Σώμα, αν και βρισκόταν μισό βήμα από την ανάληψη της κορυφαίας θέσης στην ιεραρχία, είπε μια φράση που προφανώς συμπυκνώνει την σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής δικαιοσύνης: «Μη γελιόμαστε , παρεμβάσεις γίνονταν πάντα στη Δικαιοσύνη από την πολιτική εξουσία. Έχουμε ακραία παραδείγματα, όπως στην περίπτωσή μου».
«Αλλά ποτέ η πολιτική εξουσία και η Δικαιοσύνη δεν έδειχναν με όποιον τρόπο είχαν πως δεν τους ενδιαφέρει να φανεί η αυτή η σχέση» συνέχισε ο δικαστής προσθέτοντας μάλιστα με έμφαση ότι:
«Αυτοί εδώ το βρωντοφωνάζουν σα να θέλουν να πουν πως “ναι παιδιά έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και όποιος δεν συμμορφώνεται θα έχει πρόβλημα”» Και κατέληξε λέγοντας πως «αυτό είναι ένα σαφές πολιτικό μήνυμα».
Θυμήθηκα αυτές τις φράσεις όταν διάβασα στα «Παραπολιτικά» τις περίεργες, επαναλαμβανόμενες, συμπτώσεις , που συνδέουν τον υπουργό Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα και τον λιμενικό Παν. Χριστοφορίδη.
Αν γινόταν στη Novartis;
Συμπτώσεις που σε άλλη περίπτωση θα ήταν απλώς μια τυχαία συνύπαρξη σε ένα χλιδάτο μέρος μερικών ανθρώπων που απλώς κατέχουν θέσεις εξουσίας. Εν προκειμένω όμως αυτά τα πρόσωπα έχουν συνδεθεί σε μια υπόθεση με προφανή στόχευση και κοινή συνισταμένη: Την υπόθεση του Noor 1 και στην επιχείρηση δίωξης του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Να το γράψω αλλιώς, αν επρόκειτο για πρόσωπα εξουσίας που είχαν συνδεθεί σε μια άλλη υπόθεση, π.χ. στην έρευνα για την υπόθεση Novartis, αυτή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θεωρεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, τι θα γινόταν άραγε αυτή τη στιγμή στη χώρα από τις κραυγές τους;
Ποιος πολιτικός που συναντήθηκε σε χλιδάτο υπέρ-ταξίδι με την εισαγγελέα την οποία «οδηγούσε» βάζοντας πλάτη να διώξει ένα επιχειρηματία που η κυβέρνηση έχει κατατάξει στους «εχθρούς» της, θα μπορούσε να σταθεί;
Και ποια εισαγγελέας θα μπορούσε ακόμα να βρίσκεται στη θέση της , και να μην έχει διαταχθεί ήδη ένας πειθαρχικός ή ποινικός έλεγχος από ανωτέρους της;
Και σε ποια κυβέρνηση αυτός ο υπουργός θα παρέμενε στη θέση του; Σε ποια χώρα; Σε ποια Δημοκρατία;
Η γαλλική ριβιέρα
Το μυθιστόρημα της παραμυθένιας ζωής, έχει ως πρωταγωνιστές τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του Ελενα Τζούλη οι οποίοι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 26-29 Μαίου, βρέθηκαν στο Μονακό και συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων από ότι τελικά αποδεικνύεται, με τον πρίγκηπα Αλβέρτο. Οι επιλογές χλιδής , με ολίγη από Φόρμουλα 1 , του ζεύγους Καμμένου, προφανώς δεν απασχολούν , αν και η ηθική τους διάσταση σε τέτοιες εποχές είναι συζητήσιμη.
Όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το ίδιο διάστημα στο Μονακό βρισκόταν και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.
Η εισαγγελέας δηλαδή το όνομα τη οποίας ενεπλάκη στις συνομιλίες του ισοβίτη για την υπόθεση του Noor1 , Μ. Γιαννουσάκη, με τον λιμενικό Παν. Χριστοφορίδη, όταν ο τελευταίος ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι η εισαγγελέας μένει στον Πειραιά «για να τελειώσει την υπόθεση» (της δίωξης Μαρινάκη) και ότι με αυτό τον τρόπο «τελειώνει η ΝΔ και μένει για 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ».
Είναι η ίδια εισαγγελέας την οποία ο Πάνος Καμμένος παραδέχτηκε ότι έστειλε με δική του προτροπή και κατόπιν συνεννόησης με τον Στ. Κοντονή και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις φυλακές Αυλώνα ώστε να λάβει κατάθεση από τον Γιαννουσάκη, εκείνο το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017όταν από (και προς) το κινητό του υπουργού Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έγιναν 13 κλήσεις με το κινητό του ισοβίτη.
Άλλη μια σειρά από «διαβολικές» συμπτώσεις.
Συναντήσεις και Like
To χλιδάτο τριήμερο στο Μονακό καταγράφηκαν σύμφωνα με την εφημερίδα, συναντήσεις μεταξύ του ζεύγους Καμμένου και της Εισαγγελέας Τζίβα. Βρέθηκαν επίσης και στην πτήση επιστροφής προς Αθήνα. Οι φωτογραφία (απο τοπία) που ανέβασε η κα Τζίβα στο facebook είναι αδιάψευστος μάρτυρας, όπως και τα «like» που εισέπραξε τόσο απο τον λιμενικό Χριστοφορίδη, όπως και τη διευθύντρια του γραφείου Στ. Κοντονή, Σοφία Θελερίτη. Είχαν προηγηθεί πολυήμερα χλιδάτα ταξίδια στο εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο, Τόκιο). Μάλιστα στο Τόκιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνοδευόταν από τον κ.Χριστοφορίδη.
Θα το ερευνήσουν;
Το ερώτημα είναι αν αυτά τα οποία προκύπτουν από τις περίεργες και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, θα τεθούν επί τάπητος από τα πειθαρχικά όργανα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι η αξιοπιστία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στη χώρα (το οποίο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα) εξαρτάται από τη διερεύνηση τέτοιων φαινομένων. Αν δεν διερευνηθούν θα επιβεβαιωθεί πλήρως πως συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες δεν είναι ποτέ συμπτώσεις.
Του Ειδικού Συνεργάτη
ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR