Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Θετική ατζέντα η απάντηση Μητσοτάκη στις διαρκείς προκλήσεις Τσίπρα για πόλωση

Θετική ατζέντα με στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής σε μία γεμάτη προκλήσεις περίοδο είναι η ηχηρή στρατηγικής φύσεως απάντηση του Πρωθυπουργού στη δίψα του Αλέξη Τσίπρα για υψηλούς τόνους, πόλωση και διχασμό.

Έχοντας καταγράψει υψηλή ανθεκτικότητα στη διάρκεια της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει τις παγίδες πολέμου που στήνει ανά πυκνά χρονικά διαστήματα ο Αλέξης Τσίπρας και μένει προσηλωμένος στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος απέναντι στην κοινή γνώμη για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ένα κοινωνικό κράτος που θα στηρίζεται στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας, βάζοντας στο επίκεντρο της πολιτικής το νέο, τη μεσαία τάξη, αλλά και τους μη προνομιούχους.

Εξάλλου, η κυβερνητική παράταξη δεν έχει κανένα απολύτως σοβαρό λόγο να μπει στη διαδικασία εμμονικής αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση όπως φάνηκε και από τους χειρισμούς γύρω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, την ώρα μάλιστα που διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα στις μετρήσεις κοινής γνώμης, ενώ το αντίπαλο δέος βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κολλημένο στο 20%.

Στην αντίπερα όχθη, η Κουμουνδούρου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων με επικοινωνιακές στρακαστρούκες και με τη δημιουργία εστιών έντασης, έχοντας ταυτόχρονα τη ματιά στραμμένη στα όσα διαδραματίζονται στο ΚΙΝΑΛ που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες ανακατατάξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Μέσα σ΄αυτό πλαίσιο, η Κυβέρνηση προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του έργου της με φόντο μια βιώσιμη επόμενη μέρα, βάζοντας την πολιτική διαμάχη με το ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά στην πολιτική της ατζέντα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι η μεγάλη αγωνία των αντι-Kasselistas και γιατί θέλουν να πετάξουν στη «χωματερή» τον... σύντροφο Στέφανο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης και οι σύντροφοι-κομισάριοι βρίσκονται σε πραγματικό βέρτιγκο, καθώς βλέπουν ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους! Ο Κασσελάκης αποτε...

Κασσελάκης: Ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα και το... σκέφτεται για εκπομπή στην TV

Νέο πολιτικό φορέα ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον του και τη μομφή. Αν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα πάντα, για να κρατήσ...

Φόρτωση άρθρων...