Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τηλεφώνησε προσωπικά στους προκατόχους του, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τους προσκαλέσει στη γιορτή που διοργανώνει το κόμμα για την 50η επέτειο της ίδρυσής του με τίτλο «Πάμε Ρηγίλλης».

Επίσης, όπως είναι γνωστό, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί απάντησαν ότι θα ελέγξουν τις υποχρεώσεις τους και αναλόγως θα πράξουν – απάντηση που σίγουρα αποτελεί μια πρώτη «παραφωνία», η οποία, ωστόσο, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει τις τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, τι θα γίνει τελικά;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Σαμαράς είναι πιο «κάθετος» στην απόφασή του να μην παραστεί στη γιορτή της ΝΔ, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Καραμανλής «το σκέφτεται» και δέχεται εισηγήσεις να παραστεί, αν και αναμένεται να αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Και κάτι ακόμη αξιοσημείωτο, ο Πρωθυπουργός στο σύντομο χαιρετισμό του θα αφορά τη ΝΔ του σήμερα με βάση τις αρχές και την εξέλιξή της στις σημερινές συνθήκες. Να μην ξεχνάμε, θα τονίζεται στην πρωθυπουργική παρέμβαση, ότι η ΝΔ που ιδρύθηκε τον περασμένο αιώνα σε αντίθεση με άλλα κόμματα μπορεί και πρωταγωνιστεί στον 21ο αιώνα.