Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται της... ξεμαλλιασμένης αλεπούς το κάγκελο! Ο Κασσελάκης αποκλείστηκε από τις Εκλογές και όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος. 

Τον πέταξαν έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα τους γελοιοποίησε, μέσα σε ένα έτος. Εδώ που τα λέμε, ήταν τέτοιο το μέγεθος της ξεφτίλας, που μάλλον κατάλαβαν οι... κομισάριοι του πάλαι ποτέ Τσιπρικού μπλοκ ότι δεν πάει άλλο. 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Με αποκλεισμένο τον Κασσελάκη, ο Τσίπρας μπορεί να πάρει μια ανάσα, εάν και εφόσον εκλεγεί ο Φάμελλος, ο οποίος όσο ήταν επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε πάθει... άνοια για όσα έλεγε και... στραβισμό για όσα έπραττε ο Κασσελάκης! 

Όταν τον απέπεμψε ο Κασσελάκης, τότε βγήκε στην αντεπίθεση και άρχισε τις... κλάψες για το κόμμα! Αν βάλουμε στην εξίσωση και το... σαϊνη Παππά, τη Γεροβασίλη και μερικούς ακόμη του περιβάλλοντος Τσίπρα, τότε καταλαβαίνουμε γιατί οι καρεκλοκένταυροι και "επαγγελματίες" τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βγει στα κάγκελα.

Όσα συνέβησαν το Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με την απόφαση αποκλεισμού του Κασσελάκη και τις απειλές της βάσης "θα σας τελειώσουμε", μας πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο. Οι κομισάριοι του Τσιπρικού ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι αν επέτρεπαν στον Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, τότε θα τους νικούσε πάλι και αυτοί θα έπρεπε να τρέξουν να φιλήσουν... βρεγμένες ποδιές στο ΠΑΣΟΚ για να τους βάλει ο Ανδρουλάκης σε εκλόγιμες θέσεις. 

Μιλάμε για τους ίδιους Συριζαίους που "δηλητηρίασαν" τη χώρα με την τοξικότητα τους και απειλούσαν με... κρεμάλες και... ψόφους μέσω των "τρολ" τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα, θα πρέπει να πιουν το πικρό ποτήρι της... προδοσίας και να... φυλάγονται από τους οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα να πάρουν εκδίκηση από αυτούς που έγιναν... μάγκες και... μάγκισσες με την ψήφο τους!

Και τώρα μπαίνουμε στο "ψητό". Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μη γίνει καν συνέδριο και να πάνε σε εκλογές με υποψηφίους τον Φάμελλο, τον Πολάκη, τον Φαραντούρη και τον... Γκλέτσο. Όμως, η εκλογή προέδρου από τη βάση μπορεί να ισοδυναμεί με την εκτόξευση... βαλλιστικού πυραύλου! Αλλά, τι να κάνουμε; 

Η Ιστορία ήρθε να εκδικηθεί αυτό το κόμμα, με τον τρόπο που του αξίζει! Σκεφτείτε να πάνε οι οπαδοί του Κασσελάκη και να ψηφίσουν τον Πολάκη, για να βρεθεί αντιμέτωπος απέναντι στον Φάμελλο!!! Ειρήσθω εν παρόδω, δεν συζητάμε τι θα σημαίνει ένας... τελικός μεταξύ Πολάκη και Γκλέτσου!!!

Η εκδίκηση των μελών της βάσης που τάσσονται με τον Κασσελάκη μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, που θα κάνει τους πάντες να παραμιλάνε. Ο Σ.Κ. κέρδισε την Αχτσιόγλου και την έστειλε μαζί με μερικούς ακόμη... νοματαίους εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά. Αν γίνουν κανονικά εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ο Κασσελάκης να μην είναι υποψήφιος απέναντι στον Φάμελλο, αλλά πιθανότατα να είναι ο Πολάκης! Ο Πολάκης έχει καταλάβει ότι αν εκλεγεί ο Φάμελλος και επικρατήσει η ομάδα Τσίπρα, δεν έχει καμία τύχη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, αν ο Πολάκης είναι στον δεύτερο γύρο, τότε θα αποτελέσει το πρόσωπο που θα συγκεντρώσει την προτίμηση οπαδών του Κασσελάκη! 

Ο Πολάκης αναγκαστικά πρέπει να τα δώσει όλα για να πάρει την αρχηγία, κερδίζοντας τους εκλεκτούς του Τσίπρα που "αποκεφάλισαν" τον Κασσελάκη και εφόσον επικρατήσουν θα κάνουν με τα... κρεμμυδάκια και τον ίδιο! Αν βγει αυτό το... απίστευτα τρελό, αλλά πολύ πιθανό σενάριο, τότε κάποια "ρετάλια" του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να πάνε κακήν κακώς στο ΠΑΣΟΚ, κάποιοι πολύ λιγότεροι σε Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας και κάμποσοι σε ένα κόμμα υπό τον Κασσελάκη, εφόσον προχωρήσει στην ίδρυση του.

Ο πολυκερματισμός της Αριστεράς με καταλύτη τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο πιθανό σενάριο. Αν επιβεβαιωθεί, θα ακυρώσει κάθε σκέψη του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς που θα... διώξει τον Μητσοτάκη. 

Και όλα αυτά θα γίνουν, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τι θα συμβεί μετά από μερικές εβδομάδες με τους χαμένους του "στρατοπέδου" Δούκα, οι οποίοι, μόνο... ήσυχοι δεν θα παραμείνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να δούμε τη θερμοκρασία σε Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου να αυξάνεται πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου...