Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Το δώρο Πούτιν στον Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε καλά, όπως φαίνεται και από τη διάρκεια της συζήτησης, που κράτησε πάνω από δύο ώρες. Υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια, η οποία δείχνει την καλή διάθεση των δύο πλευρών, αναφέρει η «Καθημερινή».

Το θέμα της επιστροφής των εβραϊκών αρχείων της Θεσσαλονίκης· παρά το γεγονός πως είναι πάντα στην ατζέντα των ελληνορωσικών σχέσεων, κανείς δεν περίμενε τώρα να λήξει με μία απόφαση Πούτιν, που ελήφθη κατά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη.

Η κίνηση, που χαροποίησε ιδιαίτερα την εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας, δείχνει την πρόθεση του Ρώσου να υπάρξει –έστω σε πιο χαμηλής πολιτικής θέματα– επαναπροσέγγιση των δύο χωρών. Για να αποδώσουμε, πάντως, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, εύσημα πρέπει να πάνε και στον αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει κάνει επισταμένη προσπάθεια για την επιστροφή τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δεν έχουν τέλος οι «μπηχτές» στον ΣΥΡΙΖΑ - «Καρφί» Μωραΐτη στον Παππά, μιλάει για «Ιούδα»

Ο γνωστός στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης στράφηκε σήμερα κατά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά. Αφορμή στάθηκε...

Μωραΐτης κατά Φάμελλου: «Ήξερε ότι είχαν προβλήματα και τα αποκάλυψε μόλις έχασε τη θέση του»

Με μια αιχμηρή ανάρτηση, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, ασκεί έντονη κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τ...

Φόρτωση άρθρων...