Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Το ευρωπαϊκό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι στρατηγικές κινήσεις για μία πιο ανθεκτική Ευρώπη

Παρασκήνιο

Σε κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία μιας περισσότερο ανθεκτικής Ευρώπης έχει εξελιχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου που έχει αναλάβει στο εσωτερικό της Ένωσης ως πεπεισμένος Ευρωπαίος και πολιτικός που κινείται με όρους μέλλοντος.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα πως βασικός στόχος του είναι να συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις ώστε η Ελλάδα ως ισότιμος εταίρος και υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ιδέας να ενισχύσει το δημόσιο διάλογο με στοχευμένες προτάσεις που σχετίζονται με το μέλλον της Ευρώπης και υπηρετούν το όραμα για την ολοκλήρωση.

Αυτό απέδειξε ακόμη μια φορά προχθές ο κ. Μητσοτάκης όταν απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν με την οποία ζητά η τρίτη δόση να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τους άνω των εξήντα ετών για ασφαλείς μετακινήσεις εντός της Ε.Ε.

Είχε βέβαια προηγηθεί πολύ έγκαιρα η πρόταση για την έκδοση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, η οποία έγινε αποδεκτή και αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος απαραίτητη στη μάχη ενάντια των συνεπειών της πανδημίας.

Εκτός των άλλων, ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει πως πιστεύει ακράδαντα στην κοινή αντιμετώπιση των πολλών θεμάτων που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των Βρυξελλών, όπως λ.χ στην περίπτωση του μεταναστευτικού που οδήγησε την ευρωπαϊκή ηγεσία στο να δει εκ του σύνεγγυς την έκταση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ένα κράτος-μέλος όπως η Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2020.

Επιπρόσθετα, και στο μέτωπο της οικονομίας η χώρα έχει συνδράμει με τις δυνάμεις της στην εξεύρεση ολιστικών λύσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, όπως συνέβη την ώρα των δύσκολων διαπραγματεύσεων γύρω από το ταμείο ανάκαμψης, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και στην κίνηση των 9 για την έκδοση κορωνοομολόγου.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αντιμετωπίζοντας τα σοβαρότερα προβλήματα στα ανατολικά της σύνορα, που είναι και σύνορα της Ε.Ε, επιδιώκει στοχευμένες συμμαχίες και στον τομέα της Άμυνας, όπως πολύ πρόσφατα έπραξε με τη Γαλλία, πρωτοβουλία που ερμηνεύτηκε από διεθνείς αναλυτές ως μια πρώτη μαγιά για να μπει στις ράγες το εγχείρημα του ευρωστρατού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Παπαστεργίου – Η φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει

Μια φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει έβγαλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ...

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη χαρακωμάτων μέχρι το έκτακτο συνέδριο - Αντίστροφη μέτρηση για την «εξαΰλωση» του κόμματος

«Έκτακτο συνέδριο με εκλογή νέων συνέδρων» αποφάσισε, μεταξύ άλλων εξόχως αποκαλυπτικών μέτρων περιορισμού της πρόσβασης Κασσελάκη στον κομματικό μηχανισμό και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,...

Φόρτωση άρθρων...