Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Το «ραντεβού» Μητσοτάκη στις κάλπες το 2027 και τα μηνύματα για το αύριο της χώρας

Παρασκήνιο

"Μέχρι τις κάλπες του 2027, η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα", όπως δεσμεύτηκε χθες από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία επετειακού χαρακτήρα για τα 50 χρόνια της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να κερδίσει την παρτίδα, έχοντας απέναντι του το... τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το... προβληματικό "μαγαζί" του ΠΑΣΟΚ! Παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού με χαρακτηριστική αυτοπεποίθηση έκανε λόγο για διδάγματα και άλματα. Η γλώσσα του σώματος και το περιεχόμενο της ομιλίας του εξέπεμπε μια σιγουριά ότι θα κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται προκειμένου να κερδίσει μία ακόμη θητεία.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Βέβαια, όπως επισημάνουμε από τη στήλη, η Νέα Δημοκρατία πάρα πολύ δύσκολα θα ξαναδεί το 41% των περυσινών εκλογών, το οποίο της εξασφάλισε την αυτοδυναμία με 158 βουλευτές. Μπορεί ωστόσο, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να κερδίσει τον ίδιο αριθμό βουλευτών, αλλά με ποσοστό κοντά στο 34%-35%, το οποίο είναι εφικτό να συγκεντρώσει!

Για να γίνουν λοιπόν τα άλματα που ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, θα χρειαστεί να γίνουν... άλματα στον εκλογικό νόμο με μπόνους 50 εδρών απευθείας στο πρώτο κόμμα και με όριο εισόδου στη Βουλή το 5%. Έτσι, βγαίνουν τα... κουκιά, προκειμένου στη συνέχεια να έρθουν περισσότερα... άλματα!

Η υπόσχεση για σύγκλιση της Ελλάδας με τις προηγμένες χώρες περνάει μέσα από το συνεχές δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, τη δημιουργία ενός φιλικότατου επενδυτικού περιβάλλοντος και φυσικά τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης. Η τελευταία έκθεση του κράτους δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατατάσσει την Ελλάδα στις 9 χώρες μεταξύ των 27 με τις λιγότερες συστάσεις, κάτι που αφαιρεί το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι η χώρα μας είναι μια... μπανανία! Αν μη τι άλλο, μπορεί να μη γίνονται όλα σωστά, αλλά τουλάχιστον δεν ανήκουμε στις χώρες αυτές που υπολείπονται σημαντικά του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε υψηλότερες ταχύτητες στην παραγωγή έργου και φυσικά αυτό πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη. Οι γραφειοκρατικού τύπου δυσλειτουργίες παραμένουν. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν σχεδόν μηδενική πίστωση χρόνου, αλλά και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας. Το εκλογικό σώμα απείχε στις τελευταίες Ευρωεκλογές, λόγω ενός... περίεργου συνδυασμού. Οι Ευρωεκλογές ήταν περίπου αδιάφορες, καθώς πέρυσι είχαν γίνει 4 εκλογικές αναμετρήσεις, η αποχή ήταν μια... τιμωρία για την κυβέρνηση ώστε να πάρει το μήνυμα, αλλά και μήνυμα προς τα υπόλοιπα κόμματα εξουσίας, ότι είναι για τα... μπάζα!

Αφού ο Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα σιγουριάς και κυριαρχίας του στο πολιτικό σκηνικό, υποσχόμενος μια πολύ πιο δυνατή Ελλάδα το 2027, είπε να το ρίξει λίγο και στον... χαβαλέ και να "τρολάρει" πολιτικά τους αντιπάλους του. Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο ρώτησε τον Κασσελάκη για τις προετοιμασίες του γάμου του το καλοκαίρι στην Κρήτη, λαμβάνοντας την απάντηση ότι όλα βαίνουν καλώς!

Κάνει και πλάκα ο Κυριάκος, καθώς σε θεσμικό επίπεδο, βλέπει ότι έχει να κάνει με ένα κόμμα-παρωδία και έναν αρχηγό που είναι σκέτη... τραγωδία! Βέβαια, υπάρχει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, ο Κασσελάκης να κάνει τον γάμο με τον σύντροφο του Τάιλερ και να του μείνει μόνο η... χαρά, καθώς η κατάσταση στο κόμμα του είναι για... κλάματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι... καταδικασμένος σε νέα διάσπαση, η οποία όμως, μπορεί να είναι εξαιρετικά πιο οδυνηρή αυτή τη φορά σε σχέση με την προηγούμενη με τη φυγή βουλευτών του και τη συγκρότηση της Νέας Αριστεράς. Αυτοί που έχουν μείνει πίσω είναι οι "Προεδρικοί" και ο "άχαστος".

Με τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δύσκολο να φύγουν 5-6 βουλευτές για πλάκα, κάνοντας τον Κασσελάκη... μάγκα! Σε μια τέτοια περίπτωση, πιο... μάγκας θα είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει στις εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς από το... πουθενά και χωρίς εκλογές, θα είναι επικεφαλής κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης! Βέβαια, δεν ξέρουμε αν ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ενεργοποιήσει διαλυτικές τάσεις στο κόμμα, οδηγώντας σε ανεξαρτητοποιήσεις. Κατά τα λοιπά, ο Κασσελάκης και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θέλουν να... κερδίσουν τον Μητσοτάκη, προκαλώντας θυμηδία!

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η... κεραμίδα από τη Μιλένα Αποστολάκη, η οποία αποσύρθηκε από τη μάχη για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, ελλείψει... πελατείας. Συγκέντρωσε 4.700 υπογραφές, ενώ το ελάχιστο όριο είναι οι 5.000 υπογραφές. Η χώρα δεν θα δει... πρωθυπουργό τη Μιλένα Αποστολάκη, όπως η ίδια είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να γίνει, καταθέτοντας την υποψηφιότητα της. Με 4.700 υπογραφές Πασοκτζήδων όχι πρωθυπουργός ή αρχηγός κόμματος δεν μπορείς να γίνεις, αλλά, ούτε διαχειριστής σε πολυκατοικία!

Πώς είναι δυνατόν να ασχοληθεί σοβαρά με όλους αυτούς τους χαβαλέδες ο Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή, που το κύρος της χώρας σε διεθνές επίπεδο, έχει ανέβει πολλά επίπεδα; Το 2027 είναι μακριά και πολλά μπορούν να συμβούν. Ωστόσο, ακόμη και ο πιο... τραγικός και αυτοκαταστροφικός Μητσοτάκης, μάλλον είναι αδύνατον να χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα πολιτικό σκηνικό, όπου οι αντίπαλοι του ανταγωνίζονται σε... χαβαλέ ακόμη και τις παιδικές χαρές!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Παππάς: Όχι στις εκλογές – «Όταν υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει» είπε στον Στ. Κασσελάκη

Κατά των νέων εκλογών, αλλά και της αλλαγής ονόματος τάχθηκε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς. Το στ...

Ο Κ. Μητσοτάκης έπαιξε ποδοσφαιράκι στην 88η ΔΕΘ – “Είμαι Ολυμπιακός, αλλά εδώ έπρεπε να πω ΠΑΟΚ”

Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι έπαιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ, στο περίπτερο της Λειψίας που έχει εξαιρετικές αποδόσεις στη Μπουντεσλιγκα και είναι αδελφοποιημέν...

Όλγα Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη: Είσαι πολύ μικρός και νεόφερτος για να μιλάς για την δίκη μας ιστορία

Οξύτατη επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενη στον πρόεδρο τ...

Φόρτωση άρθρων...