Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Το θρίλερ με τον Κασσέλακη στη Βουλή: «Κλειδί» η Τσαπανίδου και η Λάλη

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το βάρος μετακινείται στους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Πόπη Τσαπανίδου και Μιχάλη Καλογήρου, προκειμένου και αυτοί «να διευκολύνουν την είσοδο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για τα επόμενα τρία χρόνια».

Όπως, επίσης, στην κ. Ζωρζέττα Λάλη, που κινείται πλέον κοντά στην Νέα Αριστερά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Τσαπανίδου θα αποδεχθεί την θέση και θα ορκιστεί βουλευτής Επικράτειας.

Ωστόσο, ακόμα και αν η Πόπη Τσαπανίδου, που διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου επί Τσίπρα και ο Μιχάλης Καλογήρου, που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, αποφασίσουν να παραιτηθούν, κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο, καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά τους, η εκλογή του κ. Κασσελάκη θα «σκοντάψει» στην κ. Λάλη, η οποία δεν φαίνεται ότι πρόκειται να παραιτηθεί του δικαιώματός της να ορκιστεί βουλευτής, κάτι που είχε ξεκαθαρίσει με δήλωσή της στο ethnos.gr τον Μάρτιο του 2024, τονίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου».

Το επόμενο, πάντως, διάστημα είναι σίγουρο ότι θα ασκηθεί πίεση από την πλευρά της Κουμουνδούρου προς του συγκεκριμένους επιλαχόντες του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην Βουλή, «προκειμένου να αντιπαρατίθεται με τον κ. Μητσοτάκη στις μάχες της Βουλής», όπως σημειώνουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι απόσπασα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του κ. Ηλιόπουλου: «Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι η πράξη της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Η «αποκαθήλωση» του Κασσελάκη και από την ιστοσελίδα του κόμματος (εικόνα)

Ο έκπτωτος Κασσελάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πια ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Ειδικότερα, όπως ανα...

Η Κουμουνδούρου και οι γαμπροί της Ευτυχίας

Εντός και πέριξ της καταταλαιπωρημένης Κουμουνδούρου ένας-ένας (και μία-μία) «οι γαμπροί της Ευτυχίας» (όπου «ευτυχία» η προεδρική καρέκλα του 7ου ορόφου) αρχίζουν να ανακρούουν πρ...

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Παπαστεργίου – Η φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει

Μια φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει έβγαλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ...

Φόρτωση άρθρων...