Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Τσίπρας Vs Κασσελάκης: Ο κύβος ερρίφθη

Παρασκήνιο

Καλώς τονε κι ας άργησε, το μάγκα, τον λεβέντη, τον καραμπουζουκλή, τον διαχρονικό ηγέτη της διαβόητης «κυβερνώσας αριστεράς», τον τιμώμενο για την «συγκλονιστική προσφορά του στην ειρήνη στα Βαλκάνια με την Συμφωνία των Πρεσπών» από ένα « Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» ( ένα μετωπικό σχήμα από εκείνα τα παλιά της σταλινικής αριστεράς που ντρέπονταν να πούνε σε ποιον υπακούν και χαμήλωναν το βλέμμα από συγκίνηση μπροστά στην αυθεντία της μαμάς-ΕΣΣΔ) με ηγέτη τον τιτανοτεράστιο Πάνο Τριγάζη, αγλαή φιγούρα της εποχής του ΚΚΕ Εσωτερικού και μόνιμο μέλος της ΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, με «χρέωση» τις διεθνείς σχέσεις ( ίσως επειδή  μιλούσε μια ξένη γλώσσα).

Γράφει ο Χρήστος Υφαντής 

Σενάμενος-κουνάμενος ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε το βραβείο και τον έπαινο των δικών του για την «μεγαλειώδη Συμφωνία», που την ακούν στην Μακεδονία και βγάζουν φλύκταινες και με την ευκαιρία ξεκίνησε να λέει και κάτι παλαβά, ειδικά για την Ουκρανία και το Ισραήλ, ως άλλος Δελαπατρίδης και ταυτόχρονα «ευλόγησε», με την ιδιότητα του «πατριάρχη» την υποψηφιότητα Φάμελλου για την προεδρία του ό,τι απόμεινε ΣΥΡΙΖΑ.

Μην γελιόμαστε. Η αναμέτρηση στην «αξιωματική αντιπολίτευση» ( να ζήσουμε να την θυμόμαστε όποιος και αν κερδίσει στις εκλογές) είναι Τσίπρας Vs Κασσελάκης, ούτε Φάμελλος, ούτε Πολάκης υπάρχουν, πόσο δε μάλλον κάτι νταραβεριτζήδες που ψήνουν το ψάρι και από τις δύο πλευρές.

Η μάχη για την επόμενη μέρα (έστω την θολή και την συννεφιασμένη) στην Κουμουνδούρου θα δοθεί ανάμεσα στον ιστορικό ηγέτη του χώρου, «που τον πήρε από το 3% και τον οδήγησε στην κυβέρνηση» και στον «καραβιδοφάγο» εξ Αμερικής αποτυχημένο ντίλερ της Goldman Sachs, που «γεννήθηκε για να γίνει πρωθυπουργός», κάτι που «το είπε κι ο παππάς στα βαφτίσια του».

Η υποψηφιότητα «με βαριά καρδιά» του κ. Φάμελλου προκύπτει επειδή κανένας άλλος δεν ψήνεται να βάλει το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη και να εκτεθεί στην ετυμηγορία μελών και φίλων, η ομιλιτικότατη (όταν πρόκειται για άλλους) Όλγα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια κι οι υπόλοιποι «Καππαδόκες» είναι άνευ σημασίας, αν τους ξεχωρίσεις από το κοπάδι δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους σε εκλογές.

Θα προσφέρει κάτι η υποψηφιότητα του συντρόφου Φάμελλου στην διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ από μια ακόμη διάσπαση, που θα τον οδηγήσει στα Τάρταρα και θα τον καταστήσει πανελλήνιο ανέκδοτο; Απολύτως τίποτε.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2024 το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ ( ζήτω η Ζανέτ) θα τερματίσει τον πολιτικό του βίο και θα αναληφθεί στους ουρανούς της γελοιότητας, εκεί όπου κανονικά ανήκει (πάντα άνηκε), χλευαζόμενο, διαλυμμένο, με σαπισμένα μέλη και αλλεπάλληλα εγκεφαλικά, ένα σεσηπός και τυμπανιαίο πτώμα, που θα προκαλεί λύπη σε όσους κάποτε πίστεψαν στη δυναμική του και γέλιο σε όσους διείδαν από την αρχή « για πόσο ανεπρόκοπους τεμπέληδες μιλάμε».

Ο ίδιος ο Τσίπρας γνωρίζει άριστα πως ο εκλεκτός του δεν έχει καμία πιθανότητα απέναντι στον Κασσελάκη και ήδη έχει ξεκινήσει να διακινεί σενάρια «μεγάλης κεντροαριστεράς» προς την ηγεσία της οποίας τόλμησε να τον προτείνει η μποτοξαρισμένη κυρά Όλγα, χωρίς συναίσθηση, χωρίς αιδώ! Τρίχες και δη κατσαρές.

Στην Ελλάδα του 2024 (οσονούπω του 2025) οι πολίτες που αναζητούν σε έναν αγράμματο ιδεοληπτικό καταληψία την υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας είναι ελάχιστοι, στην ουσία μέγεθος ανύπαρκτο, « ο κακός Κυριάκος» με την δημόσια παρουσία του εντός και εκτός Ελλάδος φρόντισε και γι΄αυτό.

Ειδικά η τελευταία του παρουσία στο «Μεγάλο Μήλο» και στη συνάντηση με τα 12 ισχυρότερα funds του πλανήτη ήταν καταλυτική, μόνο η «χαριτωμενιά» των ισχυρών του χρήματος « γιατί δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης να λυθούν τα προβλήματα της χώρας» σε κάνει να ανατριχιάζεις (όσο κι αν είναι μια κουβέντα μεταξύ σοβαρού και αστείου) με τόσα δισεκατομμύρια δολάρια που την ξεστομίζουν.

Το νέο έτος που καταφθάνει δυναμικό και ελπιδοφόρο πρόκειται να συναντήσει στο διάβα του έναν ΣΥΡΙΖΑ «νάχαμε,  να λέγαμε», διαλυμένο σε μερικά κομμάτια, ένα θλιβερό υπόλειμμα της εποχής των τεράτων που πέρασε η χώρα, σε μια κατάσταση «από εδώ παν΄ κι οι άλλοι» με τον Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου εγκατεστημένο, την Όλγα, τον Σπίρτζη και τον Φάμελλο σε αναζήτηση στέγης κομματικής και πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ να περιμένει να εισπράξει από τα ρετάλια και τον Τσίπρα στην απόλυτη απομόνωση, κοσμοκαλόγερο στο Σούνιο στη βίλα των 500 ευρώ το μήνα ενοίκιο.

Εκτός κι αν όλο αυτό το μόρφωμα των επαγγελματιών άεργων της Κουμουνδούρου βρει τρόπο να κόψει την υποψηφιότητα Κασσελάκη, κάτι που εξακολουθεί να αναζητείται μανιωδώς και θα εξαρτηθεί από τους συσχετισμούς του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Από τι κινδυνεύει η κυριαρχία της ΝΔ, τι γίνεται στον... θίασο του ΣΥΡΙΖΑ και πώς το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στην... αυτοδυναμία

Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα πενταετίας με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά με τα προβλήματα και το... μπάχαλο που επικρατεί στα υπόλοιπα κόμματα...

Η άνεση Μητσοτάκη απέναντι στο... αρνάκι Ερντογάν - Το παρασκήνιο της συνάντησης

Ο Ερντογάν όταν βρίσκεται εντός Τουρκίας ξεφεύγει κάθε φορά που αναφέρεται στις διεθνείς σχέσεις, εκστομίζει απειλές κατά της Ελλάδας και μάλλον θυμίζει την παροιμία που λέει "σκυλ...

Φόρτωση άρθρων...