Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθαίνει η ρήξη με φόντο την Πρόταση Μομφής στον Κασσελάκη

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Κουμουνδούρου έπειτα από τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Ρευστοί είναι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άρτι επανενταχθείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη βουλευτής Χανίων, του πέταξε το γάντι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο μομφής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πήγαινε σε εκλογές γιατί η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα. Συμφωνώ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να πάμε σε εκλογές αρχηγού. Αν δεν καταφέρουμε κάτι τέτοιο, υπάρχει και ο άλλος δρόμος που γνωρίζετε, στην Κεντρική Επιτροπή», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο βουλευτής του, αλλά τώρα χαρακτήρισε και εκείνος διχαστική την πρόταση μομφής και παρέπεμψε στο συνέδριο της 6ης Οκτωβρίου.

«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής προς το πρόσωπό μου, πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα. Δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας. Επίσης, είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό Συνέδριο», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να πάμε σε εκλογές, να αναλάβει ο πρόεδρος την ευθύνη. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε άλλο με αυτό τον τρόπο. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.

«Το κόμμα ρευστοποιείται και μικραίνει με ευθύνη της ηγεσίας. Πρέπει να πάμε σε εκλογή από τη βάση», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν μέσω έντονης φημολογίας για κάλπες ο Νίκος Παππάς ξεκαθάριζε σε συνομιλητές του πριν τη συνεδρίαση ότι ο ίδιος τάσσεται κατά των προεδρικών εκλογών.

Πάντως, οι «87» πάνε για μετωπική σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς δεν αποδέχονται το πακέτο αλλαγών που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας πλέον ορατό το ενδεχόμενο νέας διάσπασης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν παρέστη ούτε στην τρίτη του κλήση ενώπιον της επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενος κρίσιμος σταθμός η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπέρ της παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τη δικαιολογούν»

Για αναπόφευκτη παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας λόγω παραβίασης του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα, Κυριακή (15.09.24) η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέλ...

Χάρης Δούκας: Παντρεύεται τη σύντροφό του «με παπά και με κουμπάρο» - Πότε θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, αποκάλυψε πως έχει προγραμματίσει τον θρησκευτικό του γάμο για μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Καλεσμένος στη...

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: 70 μέλη καταγγέλλουν τη Νομαρχιακή Επιτροπή για την στήριξη στον Κασσελάκη

Ως «αντικαταστατική», κρίνει «την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής τού κόμματος να κηρύξει έκπτωτο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη» το ψήφισμα που απέστειλε χθες (14.09.2024) στα Μέσα...

Φόρτωση άρθρων...