Ξεπερνά κάθε όριο το απύθμενο θράσος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγετικής του ομάδας στο θέμα της πανδημίας, όταν στην προσπάθεια τους να τσιμπήσουν καμία ψήφο, σηκώνουν τους τόνους και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα για να πλήξουν την Κυβέρνηση.

Δεν κάνει βέβαια σε κανένα εντύπωση πως η Κουμουνδούρου αξιοποιεί πλέον το κάθε τι για να καλύψει την σημερινή κακή εικόνα της, αλλά όσο κι αν κρύβει τα πραγματικά εσωτερικά προβλήματα κάτω από το χαλί δεν μπορεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, αφού το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται πάνω από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία ούτε στα στελέχη, ούτε στην πληγωμένη κομματική βάση που βλέπει κάθε μέρα το σενάριο για νίκη στις εθνικές εκλογές και για επιστροφή στην εξουσία να απομακρύνεται.

Αντί να κάνει σεργιάνι στα νοσοκομεία της χώρας και να δίνει παραστάσεις συμπαράστασης στους υγειονομικούς για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας, ας σταθεί έστω και μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Πέρα από κάθε αμφιβολία αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης να μιλάει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού από τη στιγμή που διαρκώς κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους, ενώ ανέχεται τον στενό του συνεργάτη κ. Πολάκη να στέλνει επί μήνες λάθος μηνύματα στην κοινωνία, γεγονός απαράδεκτο για έναν υγειονομικό.

Μπορεί να έχουν καταγραφεί και λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, ωστόσο κάθε σοβαρή πολιτική δύναμη χρειάζεται σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες να αφήσει στην άκρη τη μικροπολιτική και να δει τη μεγάλη εικόνα και το πώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του νέου κύματος με συγκεκριμένες προτάσεις, αφήνοντας έξω τις κραυγές και τις τζάμπα μαγκιές.