Τρίτη
22 Οκτωβρίου 2024

Abercrombie & Fitch: Συνελήφθη από το FBI ο πρώην CEO και ο σύντροφός του - Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμούς ανδρών και trafficking

Πλανήτης

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Mike Jeffries, ο Βρετανός σύντροφός του Matthew Smith καθώς επίσης και ένας ακόμη άνδρας συνελήφθησαν από τις αρχές καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για για υπόθεση σωματεμπορίας. Πληροφορίες του BBC, αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν νωρίτερα την Τρίτη, με το FBI και την εισαγγελία να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την σοκαριστική υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου.

Το ζευγάρι μέσω των δικηγόρων του αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. «Θα απαντήσουμε αναλυτικά στις κατηγορίες μετά την επίσημη ανακοίνωση του κατηγορητηρίου, και όταν είναι κατάλληλο, θα το κάνουμε στο δικαστήριο – όχι στα μέσα ενημέρωσης» δήλωσαν χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο άλλο σχόλιο ενώ και η Abercrombie & Fitch αρνήθηκε να σχολιάσει τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως.

Abercrombie & Fitch: Από πέρυσι είχαν ξεκινήσει οι έρευνες του FBI - Τι έδειξε η έρευνα του BBC

Σημειώνεται ότι οι άνδρες του FBI ξεκίνησαν την έρευνα πέρυσι, έπειτα από αποκαλύψεις του BBC. Το βρετανικό μέσο ισχυρίστηκε ότι ο Mike Jeffries και ο σύντροφός του εκμεταλλεύονταν και κακοποιούσαν σεξουαλικά άνδρες σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν στις κατοικίες τους στη Νέα Υόρκη αλλά και σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.
 

Εντωμεταξύ η έρευνα του BBC έφερε στο φως ένα οργανωμένο σύστημα όπου υπήρχε ένας μεσάζοντας και ένα δίκτυο ατόμων που ήταν υπεύθυνα για τον εντοπισμό ανδρών για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Αφότου δημοσιοποιήθηκε η αποκάλυψη του BBC η υπόθεση πήρε διαστάσεις καθώς κατατέθηκε αγωγή πολιτικού δικαίου στη Νέα Υόρκη, κατηγορώντας τον Jeffries και τον Smith για σωματεμπορία, βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Η αγωγή κατηγορεί επίσης την Abercrombie & Fitch ότι χρηματοδοτούσε το δίκτυο σωματεμπορίας που φέρεται να είχε δημιουργήσει ο πρώην CEO της κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών που ήταν επικεφαλής.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, η σωματεμπορία περιλαμβάνει τη μεταφορά ενηλίκων σε άλλη πολιτεία ή χώρα με σκοπό την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών με χρήση βίας, απάτης ή εξαναγκασμού.
 

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος θυμάτων

Ο Brad Edwards, δικηγόρος που εκπροσωπεί μερικά από τα θύματα, επιβεβαίωσε τη σύλληψη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτές οι συλλήψεις είναι ένα τεράστιο πρώτο βήμα για την απόδοση δικαιοσύνης στα πολλά θύματα που εκμεταλλεύτηκαν και κακοποιήθηκαν μέσω αυτής της επιχείρησης σωματεμπορίας, η οποία λειτουργούσε επί χρόνια υπό τη νόμιμη κάλυψη της Abercrombie».

«Η άνευ προηγουμένου δημοσιογραφία του BBC, σε συνδυασμό με την αγωγή που καταθέσαμε, ευθύνονται για αυτές τις ιστορικές συλλήψεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα εντυπωσιακής ερευνητικής δημοσιογραφίας», πρόσθεσε.
 

Το BBC μίλησε με 12 άνδρες

Το BBC κατά την έρευνά του μίλησε με 12 άνδρες οι οποίοι περιέγραψαν λεπτομερώς όσα βίωσαν στα χέρια του Jeffries και του Smith από το 2009 έως το 2015. Οκτώ εξ' αυτών που έδωσαν το παρών σε εκδηλώσεις υποστήριξαν ότι στρατολογήθηκαν από έναν μεσάζοντα, τον 70χρονο James Jacobson, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως στο BBC μέσω του δικηγόρου του ότι αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία για «εξαναγκαστική, παραπλανητική ή βίαιη συμπεριφορά» και ότι «δεν γνώριζε για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια από άλλους».

Κάποιοι εξ' αυτών ανέφεραν ότι παραπλανήθηκαν σχετικά με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων ενώ πρόσθεσαν ότι δεν γνώριζαν ότι θα εμπλέκονταν σε πράξεις ερωτικού περιεχομένου. Πάντως υπήρχαν και εκείνοι που ήξεραν για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αλλά δεν γνώριζαν τι αναμενόταν από αυτούς. Σημειώνεται πως όλοι οι άνδρες πληρώνονταν. Αρκετοί ανέφεραν επίσης ότι τους προσφέρθηκαν ευκαιρίες μοντέλων στην Abercrombie & Fitch.

Έπειτα από την πρώτη έρευνα του BBC, η Abercrombie ανακοίνωσε ότι ξεκινά ανεξάρτητη έρευνα για τις κατηγορίες. Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα για το πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η έκθεση και αν τα ευρήματα θα δημοσιοποιηθούν, η εταιρεία αρνήθηκε να απαντήσει.

Όπως και ο Jeffries και ο Smith, έτσι και η εταιρεία προσπαθεί να απορρίψει την αγωγή, ενώ ιχυρίζεται ότι δεν είχε γνώση της «υποτιθέμενης επιχείρησης σωματεμπορίας» που ηγούνταν ο πρώην CEO της – για την οποία έχει κατηγορηθεί ότι τη χρηματοδοτούσε.

Νωρίτερα φέτος, ένα αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Abercrombie πρέπει να καλύψει τα έξοδα υπεράσπισης του Jeffries καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για σωματεμπορία και βιασμό. Ο δικαστής αποφάσισε ότι οι κατηγορίες σχετίζονται με τον εταιρικό του ρόλο, αφού ο Jeffries μήνυσε την εταιρεία επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα δικηγορικά του έξοδα.

Πάντως η εταιρελια αρνήθηκε να σχολιάσει νομικές υποθέσεις. Ωστόσο, στην υπεράσπισή της που κατατέθηκε στο δικαστήριο, η Abercrombie ανέφερε ότι η σημερινή ηγεσία της «δεν γνώριζε» τις κατηγορίες μέχρι που ενημερώθηκε από το BBC, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «αποστρέφεται τη σεξουαλική κακοποίηση και καταδικάζει την υποτιθέμενη συμπεριφορά» του Jeffries και άλλων.

Ο μεσάζων Jacobson, όπως δήλωσε μέσω του δικηγόρου του, «αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία για παραπλανητική ή βίαιη συμπεριφορά» και «δεν είχε γνώση τέτοιων πράξεων από άλλους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Βίντεο «γροθιά» στο στομάχι – Μικρό κορίτσι κουβαλά στους ώμους την τραυματισμένη αδελφή του

Ραγίζει καρδιές το βίντεο, που αποτυπώνει πτυχές της φρίκης στη Γάζα, το οποίο δείχνει κοριτσάκι να να περπατά ξυπόλητο στην άσφαλτο, κουβαλώντας στο ώμο της τη μικρότερη αδελφή τη...

Λίβανος: Ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι τρεις διασώστες τραυματίστηκαν σε πλήγμα

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις διασώστες τραυματίστηκαν σε πλήγμα στην πόλη Ναμπατίγια στον νότο, τον οποίο το Ισραήλ βομβαρδίζει εδώ και αρκετές ημέρες ...

Μελόνι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν: Tο Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία, το απόγευμα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι κατά την συνομι...

Φόρτωση άρθρων...