Αυξάνονται οι πιθανότητες για επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Δαμασκό της Συρίας. 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγμα του Ισραήλ στην Δαμασκό, σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Συρίας.

Το φιλοκυβερνητικό ραδιόφωνο «Sham FM» μετέδωσε ότι το χτύπημα είχε στόχο ένα διαμέρισμα σε τριώροφο κτίριο στη συνοικία «Mezzeh» της πρωτεύουσας της Συρίας.

IDF: Μπορούμε να χτυπήσουμε παντού στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, τόνισε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χέρτζι Χαλέβι, ο οποίος επισκέφτηκε την αεροπορική βάση Τελ Νοφ.

Σε δήλωσή του είπε ότι «μπορούμε να χτυπήσουμε οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή. Όσοι εχθροί μας δεν το έχουν καταλάβει ως τώρα, θα το καταλάβουν σύντομα». Όπως πρόσθεσε οι ζημιές από την επίθεση ήταν «σχετικά μικρές».

IDF: Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν σε στρατιωτικές βάσεις, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, μία ημέρα μετά την επίθεση, ότι «πολλοί πύραυλοι» που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν έπεσαν σε αεροπορικές βάσεις, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Καμία υποδομή δεν καταστράφηκε, δεν υπάρχουν τραυματίες, ούτε προκλήθηκαν ζημιές σε αεροσκάφη, ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο: Οκτώ οι νεκροί στρατιώτες

Στο μεταξύ, οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί και επτά τραυματίες, από τους οποίους κάποιοι είναι πιο σοβαρά, είναι ο απολογισμός των επιχειρήσεων των IDF στον Λίβανο.

Από τους νεκρούς τέσσερις είναι από την μονάδα Egoz.

Χεζμπολάχ: Καταστρέψαμε ισραηλινά άρματα μάχης

Η σιιτική οργάνωση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέστρεψε τρία ισραηλινά άρματα μάχης Merkava στην πόλη Μαρούν ελ-Ρας κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Στο σημείο ήταν γνωστό ότι σημειώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη μάχες.

EASA: Αποφύγετε τις πτήσεις πάνω από το Ιράν ως τα τέλη του Οκτωβρίου

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας Πτήσεων (EASA) συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να μην πετάξουν πάνω από το Ιράν τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Reuters: Το Ιράν είχε καλέσει τον Νασράλα να φύγει λίγες ημέρες πριν την επίθεση

Μια πληροφορία για τη σχέση του Χασάν Νασράλα και του Ιράν μεταφέρει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές από το περιβάλλον ανώτατου Ιρανού ηγέτη Αλί Χαμενεϊ υποστηρίζει πως ο Νασράλα είχε λάβει πρόσκληση μερικές ημέρες πριν σκοτωθεί από την ισραηλινή επίθεση να φύγει από τον Λίβανο για την Τεχεράνη.