Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα – «Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα “Μακεδονία”»

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της.

Στη συνέχεια όμως, στην ανακοίνωση από το γραφείο της αναφέρεται πως: «Η Πρόεδρος Gordana Siljanovska Davkova θα τηρήσει την χρήση της επίσημης συνταγματικής ονομασίας. Το επίσημο κείμενο του όρκου, όπως αυτό ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής, υπογράφηκε με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές. Η Πρόεδρος Gordana Siljanovska Davkova θα τηρήσει την χρήση της επίσημης συνταγματικής ονομασίας. Το επίσημο κείμενο του όρκου, όπως αυτό επιδόθηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής, υπογράφηκε με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H συρρίκνωση της Ελλάδας με τη ματιά του Έλον Μασκ

Το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Έλον Μασκ. Ο Αμερικανός μεγιστάνας έμεινε άναυδος με τη μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα. Σχολιάζοντας ανάρτη...

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Χάκαραν λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα - Θύμα και η Πυροσβεστική

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκατοντάδες λογαριασμοί στο «X» σε όλη την υφήλιο, ανάμεσά τους και αυτός της ελληνικής Πυροσβεστικής, δέχθηκαν επίθεση...

Φόρτωση άρθρων...