Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Λωρίδα της Γάζας: Άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα

Πλανήτης

Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά για τη διέλευση ανθρώπων κατά την 26η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται εκεί.

Σε αυτούς δόθηκε άδεια να εισέλθουν στον τερματικό σταθμό γύρω στις 09:45 ώρα Ελλάδος μετά την ανακοίνωση από τις αιγυπτιακές αρχές ότι η μεθοριακή διάβαση θα ανοίξει κατ’ εξαίρεσιν για να επιτραπεί η διέλευση σχεδόν 90 Παλαιστίνιων τραυματιών και σχεδόν 450 ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα και ξένων.

"Μια πρώτη ομάδα κατόχων ξένων διαβατηρίων θα διασχίσει σήμερα τον τερματικό της Ράφα προς την Αίγυπτο", είχε δηλώσει νωρίτερα στο AFP αξιωματούχος των αρχών που είναι αρμόδιες για το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα, η οποία βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.

Το Κατάρ φέρεται να μεσολάβησε επιτυχώς για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν υπάρχει συμφωνία για το πόσο θα παραμείνει ανοιχτή η διάβαση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Χάκαραν λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα - Θύμα και η Πυροσβεστική

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκατοντάδες λογαριασμοί στο «X» σε όλη την υφήλιο, ανάμεσά τους και αυτός της ελληνικής Πυροσβεστικής, δέχθηκαν επίθεση...

Νέες εκρήξεις στον Λίβανο: 14 νεκροί και 450 τραυματίες, εξερράγησαν ασύρματοι (Videos&Photos)

Νέες εκρήξεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας, συσκευές επικοινωνία...

Φόρτωση άρθρων...