Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Αντιαεροπορικά συστήματα, αντιτεθωρακισμένα και φορητά όπλα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Πλανήτης

Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία, η οποία εγκρίθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα παράσχει άμεση στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αντιτεθωρακισμένων, αντιαεροπορικών συστημάτων και φορητών όπλων, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παράσχει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία ύψους έως και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων. 

Τα κεφάλαια θα καλύπτουν οπλισμό, στρατιωτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση καθώς οι Ουκρανοί επιδιώκουν να αποκρούσουν τη ρωσική εισβολή.

Η νέα αυτή κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης υποστήριξης των ΗΠΑ με τη μορφή παροχής βοήθειας και επιβολής κυρώσεων. Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε βοήθεια είχαν παρασχεθεί στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να υπογράψει το νομοσχέδιο για τις δαπάνες με την πρόσθετη βοήθεια όταν το παραλάβει την επόμενη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 39 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως έως το 2050 από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά

Οι θάνατοι από μικροβιακή αντοχή θα αυξάνονται σταθερά τις επόμενες δεκαετίες. Η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι σχεδόν 70% έως το 2050 σε σύγκριση με το 2022. Σύμφωνα με έρευνα...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Φόρτωση άρθρων...