Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Αποκάλυψη της Telegraph για εμπλοκή της Μοσάντ στη δολοφονία του Χανίγια - Προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες

Πλανήτης

Νέες πληροφορίες έρχονται στο «φως» για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη στο Ιράν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph η Μοσάντ, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες ασφαλείας για να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε τρία ξεχωριστά δωμάτια ενός κτιρίου όπου διέμενε ο ηγέτης της Χαμάς.

Οι δύο πράκτορες τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρία δωμάτια του ξενώνα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη βόρεια Τεχεράνη, όπου θα μπορούσε να μείνει ο Χανίγια.

Aπό τις έρευνες μετά τη δολοφονία, φαίνεται πως οι πράκτορες είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου να μπαίνουν και να βγαίνουν σε πολλά δωμάτια μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι δράστες στη συνέχεια λέγεται ότι έφυγαν από τη χώρα και στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πυροδότησαν τα εκρηκτικά από το εξωτερικό στο δωμάτιο όπου διέμενε ο Χανίγια με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

«Είναι πλέον σίγουρο ότι η Μοσάντ προσέλαβε πράκτορες από τη μονάδα προστασίας Ansar al-Mahdi», δήλωσε στην Telegraph από την Τεχεράνη αξιωματούχος του IRGC. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακάλυψαν πρόσθετους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο άλλα δωμάτια».

Ήθελαν να τον σκοτώσουν στην κηδεία του Ραϊσι

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Ισμαήλ Χανίγια τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια της κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσι, πρώην Pροέδρου του Ιράν/

Η επιχείρηση δολοφονίας δεν πήρε το «πράσινο φως λόγω του πλήθους κόσμου που βρισκόταν τότε μέσα στο κτίριο, δήλωσαν στην Telegraph δύο Ιρανοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες εκρήξεις στον Λίβανο: 14 νεκροί και 450 τραυματίες, εξερράγησαν ασύρματοι (Videos&Photos)

Νέες εκρήξεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας, συσκευές επικοινωνία...

Ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στον Λίβανο

Η επίλεκτη μονάδα «8200» του Ισραήλ φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στο Λίβανο. Μέχρι τώρα το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την επιχείρηση που προκάλεσε έκρηξη χιλιάδων βομβητών με...

Φόρτωση άρθρων...