Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να δικαστεί για δύο κατηγορίες. Ο Ρουθ φέρεται να είχε στήσει καρτέρι τον Ντόναλντ Τραμπ έξω από το γκολφ, με σκοπό να τον σκοτώσει

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ, ο Ρουθ, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως και 20 χρόνια, είχε κρυφτεί έξω από τη λέσχη γκολφ στη Φλόριντα για περίπου 12 ώρες, πριν γίνει αντιληπτός από μέλη της ασφάλειας του υποψήφιου Αμερικανού Προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις ως ηθικούς αυτουργούς, με τον Μπάιντεν ωστόσο να του τηλεφωνεί και να κάνει δεκτό το αίτημα του Ρεπουμπλικάνου για ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών.

«Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς στον αέρα. Υποθέτω τέσσερις με πέντε. Ακούγονταν σαν σφαίρες, Αλλά τι ξέρω εγώ από αυτά; Η μυστική υπηρεσία όμως κατάλαβε αμέσως ότι ήταν σφαίρες και με άρπαξαν. Ήμουν με έναν πράκτορα ο οποίος έκανε φανταστική δουλειά. Θα ήθελα να είχα βάλει την τελευταία μπαλιά, αλλά αποφασίσαμε να φύγουμε από εκεί», ανέφερε ο Τραμπ μετά το περιστατικό.

«Δεν υπάρχει και το εννοώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όσοι με γνωρίζετε, δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στην Αμερική, καμία, μηδέν, ποτέ», είπε ο Μπάιντεν.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας δήλωσε πάντως ότι ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή για την παρουσία του Τραμπ στο γήπεδο γκολφ, ενώ ο ύποπτος δεν είχε στο οπτικό πεδίο του τον πρώην πρόεδρο και δεν πυροβόλησε τους πράκτορες.

Ο Ρουθ ήταν υποστηρικτής του Τραμπ το 2016, ωστόσο χαρακτήρισε την ψήφο του «τρομερό λάθος», αποκαλώντας τον μεγιστάνα «τρελό» και «γελοίο». Μάλιστα, το 2018 είχε γράψει «Είστε ελεύθεροι να τον δολοφονήσετε», λόγω της απόφασής του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, να αποσυρθεί η χώρα από τη συμφωνία με τα πυρηνικά.