Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κίμπερλι Τσιτλ εν μέσω της έντονης κριτικής που προκάλεσαν οι παραλείψεις ασφαλείας, οι οποίες σχετίζονται με την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρουν πηγές στο CNN.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που βουλευτές και ένας εσωτερικός κυβερνητικός παρατηρητής έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με τους χειρισμούς της υπηρεσίας όσον αφορά την προστασία του Ντόναλντ Τραμπ και το πώς ένας ένοπλος κατάφερε να φτάσει κοντά στη δολοφονία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια πριν από περίπου δέκα μέρες.

Τη Δευτέρα η Κίμπερλι Τσίτλ παραδέχτηκε πως η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) «απέτυχε» στην αποστολή της να προστατεύσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απόπειρα δολοφονίας, την 13η Ιουλίου, στην Πενσιλβάνια, παραδέχθηκε σήμερα η διευθύντρια της υπηρεσίας Κίμπερλι Τσίτλ, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

«Αποτύχαμε», δήλωσε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ και δέχεται επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και ανθρώπινες παραλείψεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε τη δημιουργία «ισλαμικής συμμαχίας» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (7/9) ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σχηματίσουν μια συμμαχία για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκ...

Ζελένσκι: Έχουμε ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ

«Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ουκρ...

Φόρτωση άρθρων...